WTA-tennisen gör comeback i Båstad

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Björn Larsson Rosvall/ TT / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

WTA-tennisen försvann från Båstad efter att titelsponsorn hoppat av 2017. Men 2019 kommer damturneringen att vara tillbaka – och den kommer att avgöras veckan före herrarnas ATP-tävling Swedish Open.
– Det har varit en lång process och jag är mycket glad över att vi nu är i hamn, säger arrangören Christer Hult till sajten goodtogreat.se.

Men det kommer bli svårt att locka några större namn till tävlingen. Turneringen avgörs under den andra Wimbledonveckan där de största stjärnorna kommer att vara upptagna.
Även de svenska stjärnorna Rebecca Peterson och Johanna Larsson missar tävlingen i Båstad om de går till den tredje omgången i Wimbledon. Men Larsson gläds ändå över beskedet.
– Jättekul med en ny tävling på hemmaplan. Den kommer kanske inte att ersätta den gamla tävlingen men det är definitivt en positiv nyhet och ett steg i rätt riktning för att börja bygga upp intresset för svensk damtennis igen, säger hon till Expressen.
Tävlingen kommer att ha 125 000 dollar, motsvarande drygt en miljon kronor, i prispengar och ingår i den lägsta kategorin på touren.

Publicerad: