”Enormt tufft lopp”

Foto: AP
Segraren Lewis Hamilton flankerad av tvåan Timo Glock och trean Fernando Alonso.

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Lewis Hamilton fick sin revansch.

Han vann i Singapore och längtar till Japan.

– Det här var fantastiskt, nu ser jag fram emot Suzuka, den banan har jag alltid velat köra på.

Lewis Hamilton startade från pole position under nattloppet i Singapore och han kunde köra hem segern relativt enkelt. Han ledde från start till mål och tog därmed säsongens andra seger, den första vann han i Ungern.

– Det var ett enormt tufft lopp under mycket tuffa förhållanden, säger han till internationell media.

”Inte mycket press”

– Jag fick en riktigt bra start och ett bra försprång, det gjorde att jag aldrig kände speciellt mycket press bakifrån och jag visste att så länge Sebastian Vettel låg bakom mig så behövde jag bara hålla mig framför honom för att klara det. Han skulle gå in i depå före mig. Så jag satsade på att spara däcken och köra smart.

Den taktiken gick hem, han vann före Timo Glock, Toyota och Fernando Alonso, Renault. Både Sebastian Vettel, Red Bull som startade från position två och Nico Rosberg som startade från position tre föll på egna misstag. Vettel körde för fort i depån och straffades med att köra igenom depån ytterligare en gång och Nico Rosberg berörde den vita linjen när han körde ut ur depån och fick samma straff som sin landsman.

– Jag kände lite press från Nico i den första sektorn, erkänner Lewis Hamilton.

”Varmt i cockpit”

– De var rätt snabba i den första sektorn, medan jag höll igen för att spara däcken och det drog jag nytta av under slutet av loppet. Men det var ett väldigt tufft lopp, det var varmt i cockpit och det var kurva, på kurva, på kurva, det fanns ingen tid att ta en paus. Man var tvungen att fokusera hela tiden. Samtidigt är det en fantastisk bana med fantastiska fans. Jag är enormt nöjd med resultatet och jag tycker att vi gjort en fantastiskt bra helg.

Nu väntar Japan och Suzuka om en vecka, det är en bana som Lewis Hamilton aldrig tidigare kört på.

– Jag har hört att det ska vara den bästa F1-banan vid sidan av Monaco och jag har sett den på tv under många år, jag har sett Fernando Alonso och Kimi Räikkönen köra där och jag har alltid velat testa den banan själv. Nu ser jag verkligen fram emot det, säger Lewis Hamilton.

– Men det kommer att bli väldigt tufft och vi får se hur vår bil är där.

Glock utan koll

För Timo Glock var andraplatsen en överraskning, tysken hade ingen aning om vilken placering han låg på utan det var teamet som fick meddela honom.

– Jag hade ingen koll, säger Toyotaföraren.

– Men detta är ett fantastiskt resultat för oss.

För honom själv också. Det är hans första pallplacering för den här säsongen och hans kontrakt med Toyota går ut efter säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1