Jag nådde hela vägen till finalbordet

Av: Jim Baas

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett av tidernas tuffaste startfält

Nu är EPT säsong 5 slut och tar paus ett par månader innan den drar igång igen i Barcelona. För egen del var säsongen sammanfattningsvis bra med ett finalbord och bra placeringar i sido-event i både San Remo och Monte Carlo.

Sido-eventet i Monte Carlo var något väldigt extra. En kompis övertalade mig att spela eventet som hade ett inköp på 25 000 euro och till slut nådde jag hela vägen till finalbordet.

Det var 79 startande och får kallas en av de tuffaste turneringarna någonsin med spelare som Phil Ivey, Daniel Negreanu, Gus Hansen, Peter Eastgate, Tony G, ”Elky”, Vanessa Rousso med flera.

Den tre dagar långa turneringen hade en mycket bra struktur och med elva spelare kvar låg jag bra till med 500 000 i marker (startstack 50 000). Tyvärr gjorde jag några missar på den nivån och startade finalbordet med endast 132 000 och hade klart lägst stack. Trots låga förväntningar inför finalbordet dubblade jag snabbt upp min stack och lyckades ta en sjätteplats. Vann gjorde min vän i Team PokerStars Pro, Vanessa Rousso.

Monte Carlo var i stort oerhört lyckat. En mycket bra huvudturnering och flera bra sido-event och ett startfält på närmare 1000 spelare. Dessutom var den nya strukturen med 30 000 i startmarker och ett lugnare tempo väldigt bra. Det är något att se fram mot under nästa säsong och som kan bli mycket lyckat på sikt.

För min egen del är nästa stopp SM i Tallinn dit jag reser med min far och bror. Jag har stora förväntningar inför SM och hoppas på en bra placering. Därefter blir det Elitloppet och lite semester innan det bär av till USA inför WSOP.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN