Åh nej Darya, inte nu igen...

avLars Öhman, Mårten Lundmark

Publicerad:
Uppdaterad:

Sköt på fel tavla – igen

Foto: SVT
Det börjar bra, men sedan inser vitryskan Domracheva han hon skjutit på fel tavla. Något hennes tränare också förstår.

För ett år sedan stod skidskytten Darya Domratjeva för en jätteblunder – då hon sköt de ”liggande skotten” från en stående position.

I dag svarade hon för en ny tabbe.

Vitryskan sköt visserligen prickfritt – tyvärr satt tre av skotten på fel tavla.

Domratjeva ledde tävlingen klart när hon kom in till det tredje, och stående, skyttet i tyska Oberhof och skulle följaktligen skjuta på bana ett. Domratjeva tog dock sikte på bana två – visserligen med bra resultat som följd.

Men efter tre träffar – på fel bana – upptäckte hon själv fadäsen och sköt de avslutande två skotten på rätt tavla. Ett träffade, vilket innebar fyra straffrundor för den synbart ledsna och förbannade vitryskan.

SVT:s expert Magdalena Forsberg såg allt med egna ögon:

– En funktionär började blockera tavla två för att inte nästa skidskytt skulle skjuta där också. Den tävlande slussades vidare till trean.

Tog liggande från stående

För Domratjeva, som slutade nia, var jätteblundern hennes andra på blott tolv månader. För exakt ett år sedan hade hon också blandat ihop tavlorna. Den gången sköt hon de ”liggande skotten” från stående position. Då var det inte bara Domratjeva som förbannade sitt misstag. Hennes tränare bröt ihop!

I dag blev reaktionen den motsatta:

– Han började skratta, säger Magdalena Forsberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Skidskytte