"Maradona redo för Portsmouth"

SPORTBLADET

Advokaten: "Kan lämna argentiska landslaget"

Diego Maradona vill lämna jobbet som förbundskapten i Argentina och ta över Portsmouth.

Den sensationella nyheten kommer från legendarens egen advokat Angel Oscar Moyano.

– Han har flera toppspelare redo, säger Moyano.

Foto: Överväger lämna sitt kära argentinska landslag.

Mindre än ett år efter att han tog över jobbet som Argentinas förbundskapten är Diego Maradona redo för en ny utmaning. Fotbollslegendaren, som ofta kallas tidernas bästa, är på väg till engelska Portsmouth.

Det är Maradonas egen advokat Angel Oscar Moyano som släpper nyhetsbomben.

– Min klient skulle kunna erbjuda sin expertis i värvningssyfte. Han vill bygga ett starkt lag och erbjuder sig att värva flera toppspelare till Portsmouth, säger Moyano till Arabian Business.

Blir global ambassadör

Jobbet skulle innebära att Maradona blir klubbens "globala ambassadör" och därmed lämna uppdraget som Argentinas förbundskapten.

Premier League-laget köptes i veckan av Sulaiman Al Fahim, som betalade 60 miljoner pund, runt 720 miljoner kronor, för affären.

– Jag vet inte om Maradona är en bra tränare. Däremot tycker jag att han borde vara president i en klubb och ha rätt att köpa och välja spelare, säger Al Fahim, som menar att bara namnet Maradona kan hjälpa Portsmouth att värva.

Sulaiman Al Fahim är god vän med Maradonas kusin Remigio och har tidigare berättat att han planerar att öppna ett sportcafé i Maradonas namn.