Fem snabba till Rickard Rydell

SPORTBLADET

Fem frågor till....

Rickard Rydell som är VM-fyra inför helgens tävling i WTCC på Brands Hatch, Storbritannien.

Foto: AP
Rickard Rydell.

Hur är läget?

– Bara bra, det känns jättekul, den banan är en av de mest klassiska i VM-kalendern och en favorit bland förarna.

Du verkar vara i form, har tagit dina poäng de sista två tävlingshelgerna?

– Det har varit bra fart på bilen hela säsongen, men ja hade lite oflyt med placeringarna. Senast var bilen jättesnabb, men jag fick släppa förbi mig teamkompisen och tappade en andraplats,

Återigen är du tredje SEAT-föraren vilket betyder att du får släppa förbi dig teamkompisar och ge bort bra placeringar. Hur tar du det?

– Det är lite trist, men inte mycket att säga om. Därför är det viktigt att jag plockar så mycket poäng jag kan, på tester, träningar och kval skiljer det ingenting mellan mig, Yvan Muller som leder och Gabriele Tarquini, egentligen är jag och Tarquini lite snabbare men Yvan får alltid till det på loppen. Jag hade två riktigt dåliga helger i Frankrike och Marocko och då tappade jag i sammandraget, det är jättetrist. Men även BMW kör med stallorder, där fick Andy Priaulx lämna en fjärdeplats för att Augusto Farfus skulle bli åtta senast.

Hur motiverar du dig när du nu har två teamkompisar före dig i sammandraget och vet att du får hjälpa dem?

– Det är trist, men det ända jag kan göra är att vara etta och hoppas att ja har en BMW mellan mig och näste förare för då vet jag att jag inte måste släppa förbi någon. Ligger Yvan bakom mig vet jag att han har företräde. Det var på förslag inför säsongen att man skulle förbjuda teamorder, men det röstades ned. Hade det funnits hade man kunnat göra det snyggare, som i F1 där det är förbjudet men alla gör det. Teamorder är helt enkelt något jag får leva med.

Vad hoppas du på inför säsongens åttonde lopp?

– Att jag får behålla den fart som jag haft och vara topp åtta i båda racen vilket jag lyckats med de senaste två helgerna. Två pallplaceringar vore jätteskoj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC