Tennis

Äntligen, Söderling!

Av: 

Mattias J Larsson

SPORTBLADET

Slog Monaco i två raka set

BÅSTAD. Rakt igenom turneringen utan setförlust.

Robin Söderling, 24, visade världsklass när han tog sin första titel i Swedish Open.

– Det här är så jävla fantastiskt att jag inte ens vet vad jag ska säga, jublar Söderling efter segern.

Överlycklig och med händerna i luften föll svensken jublande ner på det röda gruset. Med tårar i ögonen kramade Söderling sin tränare Magnus Norman och djupt rörd tackade Söderling hemmapubliken efter segern.

– Jag hade inte bytt segern i den här turneringen mot någon turnering i världen, inte ens en Grand Slam, säger Söderling till vilt jubel från den utsålda arenan i Båstad.

– Allt stöd i ryggen och fullsatt match efter match, det är det som gör det så fantastiskt underbart att vinna här hemma.

Inledde strålande

Söderling inledde matchen strålande och bröt redan i argentinaren Juan Monacos första serve. Med bra eget servande och stabilt grundspel vann Söderling första set komfortabelt med 6–3.

Även i andra set bröt Söderling Monaco direkt – men fick sedan sin enda svacka i matchen. Efter att Monaco varit nära att bryta tillbaka redan vid ställningen 3–2 utjämnade argentinaren till 4–4 och hade sedan två setbollar i Söderlings serve vid 5–4.

Fantastisk serve

Men Söderlings plockade fram sin fantastiska serve och krigade sig till tiebreak.

Ett tiebreak där Robin Söderling återigen visade varför han är en världsspelare – han är helt enkelt som allra bäst när det gäller som allra mest.

Söderling gick snabbt fram till 6–2 och fyra matchbollar och på den tredje avgjorde svensken med en dubbelfattad backhand.

För segern får Robin Söderling 75 500 euro.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 4 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt här.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis