Johnson åtta – som debutant

SPORTBLADET

Blev bäste svensk i British Open

Richard S Johnson kom åtta och blev bäste svensk – i sitt första British open.

– Jag är stolt att jag höll hela vägen, säger Johnsson.

Foto: NÄRA Richard S Johnsson var bara tre slag från segern till slut.

Richard Johnsons 70–72–69–70 räckte till en imponerande åttondeplats.

Inte illa för någon, men än bättre för en debutant.

– Jag är riktigt stolt att göra sex birdies en söndag i British open, och stolt att jag höll hela vägen. Det är verkligen jättehäftigt, sade han.

Till slut var han bara tre slag efter segraren Stewart Cink, extra bittert då Johnson hade oflyt och gjorde två dubbelbogeys efter att bollen hamnat i urusla lägen i den höga ruffen.

Utan dem hade han vunnit tävlingen...

Även kommenterat i tv

– Jo, det är klart jag inser hur nära jag var när jag är tre slag ifrån. Och visst kan man säga att jag haft otur när man måste förklara en boll ospelbar fyra hål från slutet, men samtidigt: Allt händer av en orsak, jag slog den ju dit. Det var ett dåligt slag, sade han.

– En ospelbar boll, och sedan en boll som jag kanske borde droppat ospelbar på trean. Jag tog i allt jag orkade och slog den en decimeter ungefär. Men jag är nöjd som tusan med min vecka här.

Richard S Johnson har inte bara spelat bra, han har dessutom suttit i Viasat-studion och livekommenterat tävlingen han själv är med i.

– Jag satt 40 minuter hos Göran och surra lite i dag med. Det hjälpte mig slappna av, det var först på slutet av rundan som jag blev lite nervös.

Tre svenskar topp 25

Det blev tre svenskar bland de 25 bästa. Henrik Stenson kom på 13:e plats och Peter Hanson 24:a.

– Jag gjorde mitt bästa, men spelade inte så bra och puttade inte så bra. Varje dag måste man få i några bonusputtar på sju, åtta meter för att vara med i en sådan här tävling. Jag fick kanske i en på hela veckan, sade världsåttan Stenson.

Johan Edfors blev till slut 52:a medan Fredrik Andersson Hed (65:a) och Fredrik Jacobson (70:a) kom längre ner i fältet.

Sportbladet/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf