”Allt som hände då är glömt nu”

SPORTBLADET

Patrik Gerrbrand går direkt in i startelvan: ”Pirrigt”

FOTO: OLA AXMAN

Han lämnade Hammarby under kaotiska former för fyra år sedan. Men nu är Patrik Gerrbrand, 28, tillbaka – och går rakt in i startelvan mot Trelleborg.

– Allt som hände då är glömt nu, säger han.

Han vann SM-guld som 20-åring, utvecklades till en allsvensk nyckelspelare och slog sig in i det svenska U 21-landslaget. Ändå minns många Patrik Gerrbrand främst för den turbulenta perioden innan han försvann från svensk fotboll för fyra år sedan. Han dömdes till två veckor med fotboja för rattfylleri våren 2004.

”Allt är glömt”

När han året därpå lämnade Hammarby präglades den sista tiden av ett infekterat bråk med klubbens styrelse.

– Allt som hände då är glömt nu, säger mittbacken när Sportbladet träffar honom efter det sista träningspasset inför hemmamatchen mot Trelleborg.

– Det är inte samma personer i styrelsen längre och vi hade säkert kommit över det ändå.

Blir du ofta påmind om rattfyllan?

– Nej, faktiskt inte. Du är den förste på ett tag. I England och Norge var det ingen som pratade om det. Det var ju ganska länge sedan det hände.

Men nu, efter ett år i Leicester och tre i Fredrikstad, är Gerrbrand tillbaka i Bajen – och det med besked. Gårdagens träning avslöjade att han går direkt in i startelvan.

Saknar matchträning

– Det saknas kanske lite matchträning men annars känns formen bra. Jag hade fina år i Fredrikstad men på slutet fick jag inte spela eftersom jag hade utgående kontrakt. Det var ingen bra situation.

– Nu känns det jättebra att vara tillbaka. Det kommer nog bli pirrigt att stå där i spelargången och höra fansen på Söderstadion.

Tony Gustavsson, Gerrbrands nye tränare, har stora förhoppningar på sitt nytillskott.

– Vi måste ha rimliga förväntningar till en början, han är inte i toppform än. Men på sikt hoppas vi att "Totte" blir ännu bättre än sist han var här.