Jocke Ljunggrens succé fortsätter

Av: Christoffer Braw

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog en pallplats på inomhus-VM i Genua

Ivan Cervantes, Tadeusz Blazusiak och Joakim Ljunggren.
Foto: Husaberg.com
Ivan Cervantes, Tadeusz Blazusiak och Joakim Ljunggren.

Succéåret fortsätter för enduro-föraren Joakim Ljunggren, 24.

I helgen klev han upp på pallen när inomhus-VM kördes i Genua.

– Det var grymt, bättre än vad jag någonsin kört, säger Ljunggren till Sportbladet.

Foto: Husaberg.com

Joakim Ljunggren fortsätter sin starka säsong. När den andra av fyra deltävlingar i inomhus-VM kördes i Genua tog Ljunggren en stark tredjeplats.

– Det gick fantastiskt bra, mycket bättre än vad jag hade hoppats. Det är väldigt nytt för mig att köra inomhus, det var bara min tredje tävling någonsin och det går bättre och bättre. Det passar mig bra och gick grymt bra i den här tävlingen.

”Taddy överlägsen”

I de tre loppen slutade Ljunggren fyra, trea och fyra och tog därmed tredjeplatsen totalt. Den starka tävlingen tog honom också upp på en tredje plats i VM-sammandraget. Alla tre heat vanns av polacken Tadeusz ”Taddy” Blazusiak som också leder VM överlägset. Tvåa i tävlingen var Ivan Cervantes.

– Taddy är överlägsen, han kan krascha men ändå komma ifatt och vinna. Men i helgen skulle jag kunnat vara tvåa. Cervantes hade jag häng på, så det var riktigt kul.

Utomhus-VM målet

Vad är det som funkat så bra?

– Jag har kommit in i det mer och mer i det. Banan passade mig bra, det var mer stenigt och inte bara tighta svänger. Lite lärde jag mig när jag körde i Las Vegas med Taddy och jag har tagit med mig det. Jag körde utan missar och hade bra fart.

Hur stor satsning inomhus ska du göra nu?

– Mitt främsta mål är att köra utomhus-VM. Men inomhustävlingarna passar mig bra, jag har sett fram emot att köra inomhus hela säsongen. Jag tror att det kommer att komma stort. Enduro är lite svårt för publiken men i USA har det här kommit väldigt stort. Det är mer show, det är framtidens enduro.

Tävlar dubbelt i januari

Under året har Ljunggren redan hunnit ta VM-brons i E2-klassen, vinna SM-guld och Novemberkåsan. I stället för att ta sitt sedvanliga uppehåll mellan Novemberkåsan och februari ser nu Joakim Ljunggren fram emot ytterligare två VM-tävlingar inomhus under vintern, båda i januari.

Sedan följer SM och hårdträning inför VM-säsongen utomhus. Men först ska Ljunggren fullborda succén inomhus.

– Jag är väldigt ny i det fortfarande och kanske floppar eller så fortsätter det bara gå bra. Det vore en supergrej för mig att ligga kvar på topp tre och jag ska kämpa för att göra det.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN