Hans kupp gick hem

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Brawn har gjort det igen – nu tvingas sju team bygga om sina bilar

Foto: AP
Ross Brawn har anledning att fira – igen.

Ross Brawn har gjort det igen.

Han har kringgått reglerna och skapat ett vinnande koncept.

FIA godkände i går de omdiskuterade diffusorerna och resultaten från de två inledande F1-loppen står sig. Det betyder att Jenson Button, Brawn GP, har två segrar och teamet som var på väg mot konkurs i februari leder VM.

Mycket tack vare teamchef Ross Brawn, mannen bakom den kontroversiella dubbeldiffusorn.

– Ferrari och McLaren har kämpat om VM-guldet de två senaste säsongerna och de har inte haft tid att vara så noga när de gått igenom reglerna som vi har varit. De hade inte heller tid att börja utveckla den nya bilen så tidigt som vi gjorde. Därför ligger vi före, säger Ross Brawn till motorsporttotal.

”Vet i förväg”

Men Ross Brawn, som själv arbetat med Ferrari under deras storhetstid och som bistått Michael Schumacher vid hans sju VM-guld, är känd för att vara extremt noggrann.

– Han har enormt nära kontakt med FIA:s regelmakare och vet redan långt i förväg hur man ska komma runt reglerna, vad som ligger i gråzonen, citeras en högt uppsatt Ferrarimedarbetare av Sport Bild.

Konkurrenterna efter

FIA:s beslut gör nu att sju team tvingas bygga om sina bilar.

– Tyvärr tvingar beslutet oss att förändra flera delar av bilens design för att vi ska ha möjlighet att tävla på samma villkor och det kommer att kosta både tid och pengar, säger Ferraris teamchef Stefano Domenicali.

På grund av teststoppet är det inte troligt att något annat team kan presentera en lösning förrän till Europapremiären den 10 maj.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1