Kallas stöd efter cancerbeskedet

”Du är en fighter. Så starkt!”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

SPORTBLADET

Den amerikanska OS-hjältinnan Kikkan Randall, 35, har drabbats av bröstcancer.

Nu stöttas hon av Anna Haag och Charlotte Kalla.

”Jag tänker på dig Kikkan”, skriver Kalla i en hälsning via Sportbladet

På onsdagen gick Kikkan Randall ut och berättade att hon drabbats av bröstcancer. Hon skrev ett långt inlägg på Instagram där hon berättade att cancern upptäcktes i ett tidigt skede och att prognosen är god.

”Men mitt liv kommer att förändras. Det är en läskig känsla att vet att man har cancer och varje dag har jag undrat hur det här kunde drabba mig. Men jag har lovat mig själv att vara positiv och stark under min behandling. Jag går in i det här på samma sätt som jag gått in i tävlingar under hela min idrottskarriär”, skrev Randall.

Tog OS-guld i vintras

35-åringen var USA:s största namn inom längdskidåkning tillsammans med Jessica Diggins. Den 21 februari tidigare i år bildade duon vad som skulle visa sig bli ett guldlag då de besegrade Charlotte Kalla och Stina Nilsson i OS-finalen i teamsprint.

Efter OS meddelade Randall att hon avslutar karriären. Hon gjorde totalt 16 säsonger på högsta nivå, tog 13 individuella segrar i världscupen och totalt 29 pallplaceringar. Förutom OS-guldet i vintras tog hon även tre medaljer i VM (guld i teamsprint 2013, silver i individuell sprint 2009 och brons i samma gren 2017).

Svenska hälsningar

Under karriären blev hon god vän med flera av de svenska landslagsåkarna.

På onsdagskvällen skickade Charlotte Kalla, via Sportbladet, en hälsning till sin vän och före detta kollega.

"Jag tänker på dig Kikkan och vet att du har både mental styrka och fysik för att gå igenom behandlingarna och komma stärkt ur det här.

Du är en fighter.

Stå stark!

Kram. Charlotte"

Även Anna Haag, som är nära vän med Randall, skickar en hälsning.

”Vi är nära vänner och jag har vetat det en tid. Man tänker ju att detta inte ska drabba oss, friska och starka människor som arbetat med kroppen som främsta verktyg i hela livet. Men tyvärr är det ju inte så. Och det är ju Kikkan ett bevis på. Men hennes positivism och det att de fann ut så tidigt ger henne ett övertag som jag vet att hon inte kommer släppa. Hon är en krigare och kämpe och hon, tillsammans med sin familj och sina vänner, kommer fixa det här. Jag tänker på henne mycket och vi håller kontakten, mer än förut, och jag hoppas få träffa henne om inte allt för lång tid för att finnas där för henne. Det här är en kamp som alltför många tvingas utkämpa”, skriver Haag i ett sms.

Publicerad:

LÄS VIDARE