Ras för Nordqvist: ”Jag är helt slut”

avTT

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP

Raset fortsätter för Anna Nordqvist i Evian Championship.

Fjolårsmästaren är delad 52:a och långt bakom täten inför sista rundan.

– Jag är jättetrött, mentalt har jag ingenting just nu. Jag har sovit dåligt och är helt slut i dag, säger svenskan.

Efter den tunga avslutningen på andra rundan blev det inget trendbrott för Anna Nordqvist när det var dags för "moving day" i Évian-les-Bains. I stället försvann ytterligare slag under en soldränkt och nästan vindstilla lördag, där det fanns möjlighet till riktigt låga scorer.

Bogeys på hål 4, 5 och 6 var knappast den start på dagen som Nordqvist hade hoppats på, och om inte förr gick luften ur henne där. Efter rundan – 75 slag och fyra över par – var det en slutkörd 31-åring som klev av den 18:e greenen.

– Det har varit en lång vecka med mycket ståhej och mycket runt omkring. Jag tycker att jag har haft huvudet högt, men i dag kände jag bara att jag är helt slut, säger Nordqvist till TT.

Långt ifrån toppstriden

Inför sista rundan i årets sista major ligger den blågula golfstjärnan totalt tre över par och har absolut ingenting med toppstriden att göra. Nordqvist är också på god väg mot sitt klart sämsta majorår i karriären, där en 40:e plats i ANA Inspiration så här långt är hennes bästa placering.

– Avslutningen i går var inte den bästa och jag lämnade banan besviken, efter att ha slagit bollen riktigt bra. Jag hade behövt lite "momentum" åt rätt håll i dag, en liten push. Men det känns som att det har varit uppförsbacke hela veckan.

Sett med svenska ögon är det ingen munter major som utspelar sig vid Genèvesjön. Pernilla Lindberg går i alla fall in i avslutningsrundan med en bra känsla, efter att ha avslutat tredje rundan med tre raka birdies. Bland annat efter att ha sänkt ett bunkerslag.

– Skönt att avsluta på det sättet och ta med sig lite mer positiva vibbar, men tyvärr ser det bara ut som jag behöll min placering på leaderboarden, säger hon.

Amy Olson i topp

Efter resultaten 72–70–69 ligger Lindberg totalt –2 inför avslutningen, på 33:e plats. Dani Holmqvist är precis som Anna Nordqvist +3, medan Caroline Hedwall ligger på par totalt och delar 39:e platsen.

Amy Olson, USA, har ryckt åt sig en tvåslagsledning inför avslutningen. Efter 65 slag för andra dagen i rad är hon 14 under par, två slag före sydkoreanskan Kim Sei-young.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf