Motorsport

”Riskerar våra liv – han är en riktigt ful förare”

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Sergio Perez låg jämsides med Pastor Maldonado.

Det slutade med en kollision.

– Vi riskerar vårt liv här. Han är en riktigt farlig förare, säger Sauberföraren.

Sergio Perez och Pastor Maldonado.

Sergio Perez och Pastor Maldonado.

Foto: SCANPIX

Saubers Sergio Perezs F1-lopp på Silverstone tog slut efter en kollision med Williams Pastor Maldonado på det 12:e varvet och han var riktigt förbannad efteråt.

– Inför loppet fick vi order från FIA (internationella bilsportförbundet) att vi inte fick ändra spår två gånger när den bakre föraren har nya bakdäck eller när det är möjligt att använda DRS, säger Perez till Sky Sport F1.

– Redan efter ett par varv så lämnade han inte någon plats till mig. Han har ingen respekt för andra förare. Detta var ingen vanlig racingolycka. Jag gjorde samma manöver mot Nico Hülkenberg och Jenson Button. De kämpade verkligen men de lämnade plats år mig. Men med den där föraren kan du inte fajtas.

Perez är så förbannad att han fortsätter att skälla på Williams Pastor Maldonado, som under sina säsonger i F1 gjort sig känd för att vara mer i flera omdiskuterade incidenter.

– Du kan inte göra någonting. Han är en riktigt dum förare, de senaste tre-fyra loppen har han gjort saker och ting mot andra förare, säger Perez.

”Idiotiska saker”

– Han förstörde mitt lopp i Monaco när han gjorde riktigt idiotiska saker. Jag kan inte förstå varför domarna inte statuerar ett exempel för honom. Han får ingen information som han kan lära sig något av. Detta var absolut inte första gången som han gjorde något sådant.

Sergio Perez tvingades bryta efter kollisionen, Pastor Maldonado däremot rasade i fältet, men kunde fortsätta loppet.

– Jag anser att han borde flyttas ner i startuppställningen nästa lopp, säger Perez.

– Vi riskerar vårt liv på banan och han är verkligen en mycket, mycket farlig förare.

Pastor Maldonado, som vann Spaniens GP tidigare i vår, tog sig i mål som 16:e man. Han anser inte att domarna behöver agera efter incidenten utan anser att det var en vanlig racingolycka.

– Jag tror inte att det händer någonting, säger han till spansk TV.

– Jag kom från depån, hade kalla däck och försvarade min position. Perez försökte att stänga dörren och vi var väldigt nära varandra. Då tappade jag bakdelen på bilen, tyvärr körde vi ihop och det förstörde både hans och mitt lopp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Formel 1