Han kan få tesköra – för Ferrari

Foto: Motorsport Publication
Felix Rosenqvist.

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist fortsätter satsningen mot F1.

Med att köra i två serier.

En av dem är EM – med chansen att vinna ett F1-test.

Svensken som redan är klar för Formula 3 Euro Series ska även köra det officiella Europamästerskapet FIA European Formula 3 Championship. Mästerskapet kördes varje år mellan 1975 och 1984, men har nu återinstiftats av FIA inför årets säsong. EM körs över tio tävlingshelger, åtta av dem tillsammans med F3 Euro Series och två tillsammans med det brittiska F3-mästerskapet.

Segraren får en riktigt viktig utmärkelse.

Ett F1-test.

Med Ferrari.

– Det känns roligt att kunna dubblera under den här säsongen och få chansen att köra i ett officiellt

Europamästerskap, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

”Inte så stor skillnad”

– Det kommer i praktiken inte att vara så stor skillnad mellan Formula 3 Euro Series och F3-EM, och även om det tillkommer ett par tävlingshelger i förhållande till min ursprungliga kalender så körs den stora majoriteten av EM-loppen ändå tillsammans med Formula 3 Euro Series. FIA har tagit fram ett koncept som underlättar för oss alla att fokusera på båda mästerskapen, och det här upplägget kommer utan tvekan att medföra oerhört hård konkurrens i år. Jag ser fram emot premiären nästa helg.

Den avgörs i samband med DTM-premiären på Hockenheim, i Tyskland. trots att EM avgörs tillsammans med F3 EuroSeries och brittiska F3 kommer det att betraktas som ett eget mästerskap med en egen poängstruktur. F3 Euroseries har tre tävlingslopp varje helg, men hos FIA European Formula 3 Championship kommer bara ett eller eventuellt två av loppen att räknas in i mästerskapet.

Vid sidan av en testkörning för Ferrari finns det även chans för de mest framgångsrika förarna att få lov att testa både DTM och Formel 2.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport