Beslutet: Fortsätt stöna

SPORTBLADET

”Grymtandet är en del av vår sport”

Foto: Caroline Wozniacki – en tyst kritiker.

Efter att bland annat världsettan Caroline Wozniacki klagat aktualiserades debatten att förbjuda stön inom tennisen på nytt.

Nu säger WTA-chefen Stacey Allaster att skriken ska fortsätta.

– Grymtandet är en del av vår sport – och kommer att fortsätta vara det, säger Allaster.

WTA har i år fått in ovanligt många klagomål på att spelarnas höga stön stör motspelarna, publiken och TV-tittarna. Tour-chefen Stacey Allaster öppnade därför för åtgärder mot skriken.

”Utbilda juniorerna”

– På grund av det här måste vi undersöka saken. Idrottarna har tränat hela sitt liv och konkurrerar på det sättet som de gör. För att få bukt på problemet måste vi utbilda juniorerna, sade Allister till Independent.

Nu backar dock Allaster. Efter vidare diskussion har WTA, enligt TT, tagit beslutet att stönandet på banorna ska fortsätta.

– Grymtandet är en del av vår sport – och kommer att fortsätta vara det, säger Allaster.

”Gör det med mening”

Bland de största kritikerna till den högljudda spelstilen finns världsettan Caroline Wozniacki. Hon anklagade motståndare under WTA-slutspelet i Istanbul för att medvetet stöna högt i ett försök att dölja ljudet av bollträffen för konkurrenten.

– Jag tror att flera spelare gör det med mening. De gör inte det när de tränar, men när de spelar matcher så stönar de. Jag tror definitivt att de kan sluta med det, sade den 21-åriga danskan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis