Marcus Ericsson klar för toppstall

Har fått nytt kontrakt i GP2: Jag ska vara med i toppen

Marcus Ericsson
Marcus Ericsson

Marcus Ericsson är klar för GP2.

Sportbladet kan avslöja att han kör för ett toppstall 2011.

– Jag ska vara med i toppen, det finns ingenting annat, säger han.

Svensken hade stora förhoppningar inför förra säsongen när han debuterade i GP2 med Super Nova, men han hade svårt att få fart i bilen under kvalet. Det blev en seger i ett sprintlopp - men till nästa år ska det bli bättre.

Betydligt bättre.

Då ska han och Sam Bird, femma i fjol, köra för det klassiska toppteamet iSport.

– Det känns jäkligt bra, det kan bli en riktigt bra förarduo och jag vet att vi båda två har erfarenheter i från en säsong och vi hamnar i ett riktigt bra team, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

”Byggt en bra relation”

iSport är ett toppteam, de vann GP2 tillsammans med Timo Glock 2004 och var tvåa med Bruno Senna året därpå. Det är ett team med stora förväntningar och ett team som känner Marcus Ericsson sedan länge. Han har testat för dem vid tre tillfällen, under hösten 2008, 2009 och 2010.

– Jag har byggt upp en bra relation till dem, jag tror att jag har fått den här chansen eftersom testerna gått bra och eftersom de har kunnat följa mig under flera år, säger Marcus Ericsson.

Siktar mot toppen

Vilken är din målsättning inför 2011?

– Det är en ny bil och nya däck, och det kan naturligtvis ställa till det. Men det är ett team som ska kunna vara med och slåss i toppen, säger 20-årige Ericsson.

– Jag ska köra andra året nu och då måste mitt mål vara att jag ska vara med i toppen, absolut. Det finns ingenting annat. Dessutom är det ett jävligt bra team och jag tror att det är rätt team för mig. Det kommer att bli tufft, som alltid i den här serien men jag tror att det kan bli riktigt bra.

Marcus Ericsson och Sam Bird ska köra både i GP2 Asia och i huvudserien. De första testerna genomför de båda förarna i Abu Dhabi den första veckan i februari, sedan startar den asiatiska serien den 10 februari och den omfattar tre tävlingshelger. Huvudserien startar sedan i Turkiet den 6 maj.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln