Sportbladet

Svenskt brons i curling-VM

SPORTBLADET

Edin: "det har känts skit tills nu skulle jag vilja påstå"

Svenskt jubel.
Svenskt jubel.

Besvikelsen över OS-missen blev till bronsjubel i curling-VM för Sverige.

Lag Edin besegrade Norge med 7–6 i en dramatisk match om tredjepris.

– Norge gör en bra match och vi gör en väldigt bra match, det här är den överlägset bästa matchen vi gör här i VM, säger Niklas Edin.

Två gånger tidigare under mästerskapet i kanadensiska Regina hade det blivit förlust mot norrmännen. Men på söndagskvällen var svenskarna, med skippern Niklas Edin, starkast.

Sverige började bra och ryckte åt sig en 3–1 ledning efter tre omgångar. Men två norska poäng i fjärde omgången innebar 3–3. Spänningen höll i sig, det svängde hela tiden framåt och tillbaka.

– Vi fokuserade verkligen på att göra en bra match här. Den här turneringen har varit oturlig för oss. Vi har spelat så bra som jag trodde att vi skulle göra men inget har gått vår väg, säger Niklas Edin efter matchen.

Först i den sista omgången kunde Sverige avgöra och få revansch för den snöpliga förlusten i bronsmatchen mot Schweiz i OS i Vancouver förra året.

– Jag har slutat fyra under några år som senior och det har känts skit tills nu skulle jag vilja påstå, säger skippern efter matchen.

Kanada mästare

Inte mycket talade dock för svensk medalj så sent som i onsdags. Två raka förluster mot Kanada och Tjeckien satte lag Edin i en prekär situation – som man dock redde ut.

– Det betyder mycket för vårt lag att ta en stor medalj efter tre år tillsammans. Nu minskar trycket lite, vi kan gå vidare och en bra sommar tillsammans och vara glada över medaljen, säger Niklas Edin efter matchen.

Lag Edins satsning tog fart ordentligt 2008 och året efter blev det sensationellt EM-guld. I Karlstadlaget ingår också Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Viktor Kjäll.

Kanada vann finalen mot Skottland med 6–5.

TT/Sportbladet

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet