Boxning

”Han är lika chanslös som i en gruppvåldtäkt”

Av: 

Therese Gustafsson

SPORTBLADET

David Haye räknar ut sin motståndare Audley Harrison

David Haye och Audley Harrison.
David Haye och Audley Harrison.

Den 13:e november möter världsmästaren David Haye förre olympiske mästaren Audley Harrison.

En match som i Hayes ögon redan är avgjord.

– Han är lika chanslös som i en gruppvåldtäkt, konstaterar den 29-åriga britten.

Att boxare brukar psyka varandra inför match är ingenting konstigt. Att ordalagen ofta är hårda är inte heller helt chockerande.

Men när David Haye, 29, på en presskonferens inför sin match mot Audley Harrison, 38, i november jämförde matchen med en gruppvåldtäkt var det många som blev upprörda.

”Seriöst och våldsamt brott”

Haye menade att Harrison skulle vara lika hjälplös som i en gruppvåldtäkt – ett uttalande som han kanske borde ha omformulerat.

– Gruppvåldtäkt är ett seriöst och våldsamt brott mot mänskligheten som lämnar offret allvarligt traumatiserad, skrämd och kränkt, säger Yvonne Traynor, chef för en organisation som stöttar våldtäktsoffer till Sky News.

– Att Mr Haye tycker att den här jämförelsen är acceptabel visar allvarlig brist på omdöme och intelligens och visar att han varken vet vad han pratar om eller vem som kommer att bli påverkad av den här smaklösa kommentaren, fortsätter hon.

”Allt man måste stå ut med”

Harrison svarade med ett löfte att sänka Haye.

– Jag har förlorat passionen stundtals under min karriär med tanke på allt man måste stå ut med utanför ringen. Men jag har aldrig förlorat tron att Audley Harrison någon gång skulle bli världsmästare, konstaterar han.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning