Ferraris nya röda

SPORTBLADET

Italienarna vill vinna igen

Här är bilen som ska föra tillbaka Ferrari till toppen:

– Detta är ett väldigt viktigt mästerskap för oss, säger teamchef Stefano Domenicali.

Foto: Ferrari har stora förhoppningar på årets nya F1-bil.

Ferrari är det första teamet som visar sin bil för 2010, Mercedes presenterade tidigare i veckan en omlackerad version av fjolårets Brawnbil. Ferrari ställde in utvecklingen av fjolårets bil redan under pågående säsong och F10 är resultatet av ett mycket hårt arbete.

Bara en vinst i fjol

Italienarna har inte vunnit VM sedan 2007 och teamet vann bara ett enda lopp i fjol, med Kimi Räikkönen i cockpit. Nu satsar stallet på att vara tillbaka i toppen:

– För vår del var förra säsongen inte speciellt bra och därför vill vi absolut kunna vara med och köra om segrar i år. Det har Ferrari förtjänat och vi har alla de delar som krävs för att teamet ska vara framgångsrikt och det här mästerskapet måste vara en vändpunkt för oss, säger Domenicali.

Årets bil påminner utseendemässigt något om Red Bulls bil från förra säsongen, framförallt ser man vissa likheter i fronten.

– Sedan har vi två nya förare, varför två nya förare? Fernando Alonso är dubbel världsmästare och efter det andra guldet sa han att han ville ha ett tredje guld. Han är redan en stor mästare inom F1 och det är rätt tillfälle för honom och för oss, säger Stefano Domenicali.

– Felipe, detta är en ny version av Felipe Massa. Efter det dramatiska mästerskapet i fjol, med olyckan i Ungern och en sådan bra säsong så vill han visa att han är en riktigt bra förare och att han fortsätta på den vägen som han körde på innan olyckan i Ungern.

Massa först att köra nya bilen

Felipe Massa kommer att köra de första meterna med den nya bilen i eftermiddag.

– Vi är beredda att anta den här utmaningen och vi tar på oss ansvaret för att få fram max ur den här bilen, säger Fernando Alonso.

– Felipe och jag bildar ett starkt team och jag hoppas att vi kan göra alla Ferraris fans stolta över oss och vinna VM.

Däremot fungerade inte den planerade livesändningen på internet, serven inte klarade av trycket.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1