Motorsport

”Jobbigt för henne att se mig medvetslös”

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Kovalainen kraschade – med flickvännen bredvid sig

Foto: Reuters

Kraschen var betydligt värre än vad den såg ut.

Heikki Kovalainen drabbades av en svår hjärnskakning när han körde in i en betongmur.

Och hans flickvän som satt bredvid skadade bäckenet och benen.

– Jag hade ingen aning om var jag befann mig och vad jag gjorde där, säger Kovalainen.

Finländaren kraschade in i en betongmur under helgens Race of Champions i tyska Düsseldorf. Under tävlingen mot WRC-mästaren Sebastien Loeb hade han med sig flickvännen Catherine Hyde på passagerarsätet och båda fördes till sjukhus.

– Den bakre hjulupphängningen gick sönder när jag rörde vid muren och gaspedalen fastnade, skriver Kovalainen i sin blogg.

Inget hände

– Jag körde rätt länge med bakdelen av bilen intill den högra muren och det var meningen. Jag tyckte att jag kunde tillåta mig det, men i den sista kurvan gick jag på gasen lite tidigare eftersom jag insåg att det var jämt i racet mot Loeb. Men tyvärr gick hjulupphängningen sönder.

Han märkte det och släppte gasen, men ingenting hände:

– Gaspedalen fastnade, jag bromsade och bilen drog åt vänster, efter det var jag bara passagerare. Jag kraschade in i muren till vänster och det knockade mig. Först var jag medvetslös och sedan väldigt omtöcknad. En halvtimme efter kraschen visste jag inte var jag var och vad jag gjorde där.

Minnesbilderna kom tillbaka när han var på väg till sjukhuset.

Hade flickvännen med sig

– Det är rätt normalt, så var det när jag smällde i muren i Barcelona också, säger Lotusföraren om sin krasch i Spanien 2008.

– Då var jag medvetslös en längre tid, nu kom allt tillbaka rätt snabbt, jag minns allt varje kurva.

Under Race of Champions är det vanligt att förarna har med sig VIP-gäster i bilarna under racen och av en tillfällighet var det hans flickvän som satt bredvid honom.

– Hon förlorade aldrig medvetandet, men det var riktigt jobbigt för henne att se mig medvetslös bredvid henne, säger ROC-mästaren i från 2004.

”Får i alla fall sällskap”

Paret har nu kommit hem till Schweiz och efter ytterligare en undersökning konstaterade läkarna att Heikki Kovalainen drabbats av en hjärnskakning och att hans flickvän har skador på bäckenet, i höften samt i benmusklerna.

– Läkarna vill vara försiktiga och har ordinerat sängläge. Jag har en svår hjärnskakning oh jag ska undersöka huvudet igen de närmsta dagarna, huvudet fick sig en rejäl smäll, skriver Heikki Kovalainen på Twitter och han kan konstatera att hans flickvän har fått samma ordination:

– Då får jag i alla fall sällskap, skriver han.

– Men hon mår bra och tar det rätt kallt. Hon har bara lite ont i ryggen och jag antar att det är efter hennes säkerhetsbälte.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport