Hirvonen laddad – för revansch

avAnna Lindbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag var så nära i fjol så nu vill jag vinna ännu mer”

KARLSTAD. I fjol var Mikko Hirvonen en poäng från VM-titeln.

I år ska han ta revansch.

– Jag var så nära i fjol så nu vill jag vinna ännu mer, säger Hirvonen.

Foto: FOTO: SCANPIX
Mikko Hirvonen.

Förra säsongen var det en fajt mellan Sébastien Loeb och Mikko Hirvonen ända in på mållinjen. Marginalen upp till segrande Loeb var en enda poäng. Nu vill Hirvonen ha revansch. Och använder fjolårets säsong som en morot.

– Det är min tur i år. Jag var så nära i fjol så nu vill jag vinna ännu mer, säger Fordföraren.

Aldrig vunnit Svenska Rallyt

VM kickar igång med ett snörally i dag men rent historiskt sett talar det inte till Hirvonens fördel. Han har aldrig vunnit Svenska Rallyt samtidigt som underlaget kanske är knepigare än på länge.

Snö finns det gott om i de värmländska skogarna. Men väglaget är inte underkylt vilket riskera att förvandla tävlingen till ett grusrally.

– Det är tuffa omständigheter här. Samtidigt finns det många som kör bra här i Sverige, till exempel Loeb och Latvala. Det är inte så enkelt här och jag har inte varit tillräckligt snabb förut. Men förhoppningsvis är jag det nu, säger Hirvonen.

”Stor skillnad på bilarna”

Nästa säsong blir övergången till Super 2000-bilarna verklighet. VM-stjärnan förespråkar förändringen och tror den är nödvändig för att sporten ska fortsätta att utvecklas.

– Det är stor skillnad på bilarna men det är enklare att köra Super 2000-bilar. Jag tycker att den här förändringen är bra. Det kommer locka fler förare och det tar nog inte många år innan bilarna har utvecklats ännu mer.

Vad betyder förändringen för dig?

– Jag tycker att det ska bli intressant. Alla får börja om och det är nödvändigt. Just nu är det ju bara Ford och Citroën som det handlar om och det är aldrig bra, säger Hirvonen till Sportbladet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally