Publikkaos vid SS10

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Sträckan blev fördröjd på grund av publiken som strömmade till Sågen.

Det var så många som ville titta på SS10 vid Sågen att det blev publikkaos. Folk stod överallt på snövallarna vilket gjorde att arrangörerna sköt upp starten tills alla åskådarna förpassats till säkra platser där de inte skulle stå ivägen för förarna.

Foto: Citroën
Det är mycket publik ute i skogen för att titta på förarna, här forsar Sébastien Ogier förbi åskådarna.

Starten på SS10 vid Sågen blev försenad i 45 minuter på grund av den stora publiktillströmningen. Många människor stod på farliga platser, främst i närheten av målet på sträckan.

Hotade bryta tävlingen

Enligt Sveriges Radio hotade tävlingsledaren Bertil Klarin att bryta tävlingen om inte publiken flyttade på sig från snövallarna, men sträckan kunde till slut köras när funktionärerna lotsat bort dem som stod farligt till.

Sébastien Loeb var snabbast på sträckan och knaprade in på Hirvonens försprång. Efter SS10 är fransmannen 6,9 sekunder bakom finländaren. Hirvonen var bara trea på sträckan, slagen av sin landsman Marcus Grönholm som var näst snabbast. Sågenträckan är en av Grönholms favoriter.

– Vi borde ha vunnit den här sträckan, men tvåa är också bra. Vårt rally började idag eftersom gårdagen inte var någon bra rallydag för oss, säger Marcus Grönholm till Sveriges radio.

Grönholm klättrar ett par placeringar i totalen och är nu 27:a.

P-G kör stabilt

P-G Andersson fortsätter att rada upp sträcksegrar, liksom Patrik Flodin. De leder sina respektive klasser, P-G är 1 minut och 5 sekudner före Janne Tuohino som i sin tur har 40 sekunder upp på trean Martin Prokop. Flodin har 26 sekunders försprång till Anders Gröndal och trea i PWRC-klassen är Martin Semerad som är två minuter efter Gröndal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally