Loeb i trygg ledning

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Har kopplat greppet
om sjunde VM-titeln

Foto: Citroën
Sébastien Loeb har legat i ledning i Frankrike hela helgen.

Sébastien Loeb dominerade rallyt från start, den andra tävlingsdagen kunde han utöka sin ledning och inför rallyts avslutning bevakar fransmannen sin tätposition som kan ge honom hans sjunde VM-titel.

Sébastien Loeb och hans co-driver Daniel Elena satte högsta fart direkt i det franska VM-rallyt. Citroënduon var snabbast på fem av de åtta sträckor som kördes under den första dagen och därmed hade man kapat åt sig 22 sekunders ledning före Dani Sordo och hans kartläsare Diego Vallejo.

Perfekt start

– Underlaget var helt annorlunda på eftermiddagen. Starten på rallyt har varit perfekt, men det finns många fallgropar och det är fortfarande långt kvar, så jag har inte råd att släppa på koncentrationen för en sekund, sade Loeb i ett pressmeddelande efter den första dagen.

Dag två fortsatte Loeb att köra stabilt och hans resultat på SS11 utökade hans ledning.

– Det är en lång sträcka och man behöver kontrollera farten. Jag bestämde mig för att trycka på från start där det var minst halt för att sedan kunna ta det lugnare på de halare sektionerna, förklarar Loeb i ett pressmeddelande.

Taktiken höll och han utökade luckan. På eftermiddagen hade det blivit allt mer lerigt och svårkört. Men Loeb kunde hålla sin ledning som han drygat ut till 42 sekunder. Dani Sordo låg tvåa och Petter Solberg hade klättrat upp som trea, 20 sekunder före bäste Fordföraren Jari-Matti Latvala på fjärde plats.

Rallyt avgörs i dag, söndag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally