Horner vill inte byta bort Mark Webber

SPORTBLADET

Rykten säger att australiern kan ha nytt kontakt med Red Bull på gång

Han har vunnit två raka F1-lopp i år och han leder VM. Men trots Mark Webbers succéartade säsongsinledning har det mest talats om vem som ska ersätta honom i stallet när hans kontrakt går ut.

Men nu börjar det bli andra tongångar kring Red Bulls pånyttfödde påläggskalv.

Foto: Mark Webber firar segern i Monaco.

Förra året var det Jenson Button som förvånade alla när han klev ut ur anonymiteten och vann världsmästartiteln. I år är det Mark Webbers tur att visa att det aldrig är försent att ta fram mästartakterna. Webber leder VM och har två raka segrar.

Nu börjar australierns prestationer ge eko även hos den tidigare så tysta ledningen i Red Bull-stallet. Tidigare har spekulationerna gått höga om vem som ska ersätta Webber när hans kontrakt går ut. Att han skulle få förnyat förtroende är det få som har tippat. Men nu har Christian Horner, Red Bulls stallchef, antytt att Webber har teamets förtroende.

– Jag är mycket nöjd med balansen och dynamiken i teamet, och det finns inget vi skulle byta ut, säger Horner till Autosport.

Rykten om övernskommelse

Det finns ännu inget nytt avtal mellan Webber och Red Bull, men enligt webbplatsen sportal.com sågs Horner och Webbers manager samtala i Monaco och det ryktas om att det redan finns en överenskommelse.

– Vi är mycket glada över vad Mark presterar. Han är en viktig del i vårt team och han har nått till en nivå som 33-åring där vi tar ett år i taget i stället för att skriva på ett längre kontrakt, förklarar Horner.

Skulle det finnas en överenskommelse mellan stallet och Webber konstaterar autosport.com att det troligen innebär slutet för Kimi Räikkönens F1-karriär. Det har länge talats om att finländarens enda chans till comeback på F1-banan har varit att just ta över Webbers plats, eftersom Räikkönen också har Red Bull som sponsor.

Hur det blir kan stå klart ganska snart, Christian Horner berättar för autosport att man tidigare börjat diskutera kommande kontrakt i maj–juni.

– När det blir dags att prata kontrakt är jag övertygad om att det kommer att bli ett ganska kort samtal. Med Mark brukar det alltid vara rakt på sak, säger Horner.

”Dumt att underskatta motståndet”

Men trots att hans båda förare toppar VM-tabellen är Christian Horner inte den som lutar sig tillbaka.

– Det vore dumt att underskatta motståndarna, särskilt team som Ferrari, McLaren och Mercedes. Vi är ett litet stall i jämförelse, så vi måste fokusera på vad vi gör och fortsätta leverera resultat som vi har gjort hittills de senaste helgerna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1