Webber tog pole position i Monaco

SPORTBLADET

Lauda: Det mesta talar för att han vinner

Mark Webber har pole igen.

För andra gången på en vecka.

– I Monaco är det halva segern, säger den trefaldige världsmästaren Niki Lauda.

– Det mesta talar för att han vinner racet.

Foto: Från vänster till höger: Sebastian Vettel, Mark Webber och Robert Kubica.

Det vore i så fall Mark Webbers andra seger på en vecka. Han skulle då ta ett rejält kliv upp i VM-tabellen.

– Det är en fantastisk känsla att ta pole i Monaco, säger Mark Webber som faktiskt inte haft en pole där sedan 2001, då han körde Formel 3000 för Super Nova. Det team som Marcus Ericsson i dag representerar.

Sjätte på sex lopp

För Red Bull var det den sjätte poleposition på sex lopp och i Monaco står nu tre motorer från Renault i de tre första startrutorna.

Mark Webber, Red Bull, körde på 1.13,826 och var före Robert Kubica, Renault ( 1.14,120) och Sebastian Vettel, Red Bull (1.14,227).

– Om man ska förklara hur det är att köra ett helt fantastiskt varv där allt fungerar så var det det som hände i kvalet. Bilen var underbar att köra, säger Mark Webber till internationell media.

”Fick till allt”

– Man måste vara väldigt precis för att lyckas i Monaco och jag fick till alla detaljerna. Jag är väldigt glad över detta. Men det kommer att bli ett långt race i morgon och banan förändras mycket under loppet så jag hoppas att vi får bra möjligheter att lyckas. Jag ser fram emot det.

Men bakom honom imponerade Robert Kubica under kvalet. Polacken fick till ett antal snabba varv och var mycket nöjd med sin andraplats:

– Jag satsade allt redan på det första varvet eftersom man inte riktigt vet hur det är med trafiken här i Monaco, men det varvet var inte helt perfekt. Så jag gav mig i väg på nästa och det gick bra till den sista sektorn, där släppte däcken och jag fick kämpa för att klara av att komma ner på samma tid igen, säger han.

”Självklart”

– Plats två är bra, men när man är så nära vill man självklart ha pole.

Mest missnöjd av de tre i toppen var Sebastian Vettel, Red Bull, som hade hoppats på att slå sin stallkamrat Mark Webber. Istället fick han för andra helgen i rad se sig besegrad.

– Även om det bara var tio bilar på banan så var det trafik och jag fick inte till något fritt varv. Vi fick till värmen i däcken bra, men jag kunde helt enkelt inte utnyttja det. I morgon är det ett långt race och jag hoppas att det kan hända en del då, säger tysken.

Loppet startar kl 14.00 i morgon söndag

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1