Ekström testar Nascar

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Idag sätter sig svensken
i bilen för att provköra

Foto: sthlmbild.se
Mattias Ekström tog hem en seger i DTM förra helgen. I dag ska han testa Nascar i USA.

Mattias Ekström testar Nascar.

I dag.

– Jag har drömt om detta under en lång tid, säger svensken.

Mattias Ekström som vann sitt första DTM-lopp sedan 2008 i söndags, är nu i USA. Han ska testa Nascar för Red Bull Racing Team på Virginia International Raceway.

– De är ingen hemlighet att jag är intresserad av Nascar, säger Ekström, som testar tillsammans med Nascarteamets ordinarie förare Scott Speed som kört Formel 1, till Autosport.

– Jag har drömt om detta under en lång tid.

Kör bil 83

Svensken har stöttats av Red Bull under nio år och han ska nu hjälpa teamet inför loppet på Infineon Raceway i Sonoma, Karlifonien. Han ska köra bil nummer 83 som annars körs av Brian Vickers, men Vickers är sjuk.

– Eftersom Brian Vickers inte kan köra mer den här säsongen behöver vi en expert på banracing för att förbereda bil nummer 83 för Sonoma. Vi uppskattar verkligen att Mattias vill hjälpa oss och vi ser fram emot att höra hans åsikter, säger teamets vicepresident Jay Frye.

Det finns en chans för svensken att köra racet i Sonoma den 20 juni, detta eftersom loppet inte kolliderar med DTM-kalendern och teamet ännu inte har bestämt sig för vilken förare som ska ersätta Vickers under resten av säsongen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport