Northugs svar på rivalernas kängor

”Who the fuck is Petter Northug?”

avAndreas Käck

Johannes Hösflot Kläbo har redan krönts till världens nye skidkung och såväl svenska som norska åkare har samtidigt sågat Petter Northug.

Hur han svarar?

Med ironi.

Den gångna helgens världscupspremiär handlade om tre sakar.

Efter att 21-åringen vunnit minitouren i Ruka i överlägsen stil slog både norska och svenska experter fast att Norge – och världen – fått en ny skidkung.

Det gjorde Northugs rivaler också.

– Northug har väl varit rätt bra förr, för några år sedan. För många år sedan. Men nu är det Kläbo som är bäst, sa Calle Halfvarsson.

”Helt förfärligt”

Northug – som var petad från den norska truppen – gjorde själv tävlingsdebut på hemmaplan i norska Gålå. Där floppade han totalt och åkte ut redan i sprintens kvartsfinal.

– Vi satt på rummet och kollade och det var helt förfärligt. Det var så dåligt att det måste vara det sämsta Petter gjort på skidor någonsin. Jag är starkt bekymrad, sa Emil Iversen.

Det var lika bra att Petter inte kom hit?

– Ja, nu undrar jag om han kommit topp 100 här. Han lär träna på lite i veckan om han ska hänga med Johannes (Hösflot Kläbo) i sprinten nästa vecka. Han får i alla fall åka dit och kolla för att se om han kan lära sig något, fortsatte Iversen.

”Who the fuck...”

Sågningarna har knappast undgått Petter Northug.

Och nu svarar han – på Instagram.

Med en ordentlig portion självdistans och ironi publicerar han en bild på en t-shirt med trycket: ”Who the fuck is Petter Northug?” – och taggar in tidigare nämnde Johannes Kläbo och skämtar om att klädesplagget kommer från ”Kläbo sportswear”.

Kommande helg flyttar världscupen till norska Lillehammer.

Då kommer Petter Northug få en chans att visa vad han går för.

Foto: Petter Northugs Instagram