Tennis

och nu kommer han till Båstad

SPORTBLADET

”Som om Tiger Woods skulle spela på Barsebäck”

Världens hetaste tennisspelare, Rafael Nadal, kommer till Båstad.

Då tror Swedish Open–arrangören på fullsatt hela veckan.

– Det här är som om Tiger Woods skulle komma till Barsebäck, säger tävlingsledaren Thomas Wallén.

Det jublades i söndags i Båstad när det spanska underbarnet Rafael Nadal slog in matchbollen i finalen i Franska öppna.

– Han är den hetaste spelaren i världen. Det här är som om Tiger Woods skulle komma till Scandinavian Masters på Barsebäck. 75 procent av biljetterna är redan sålda och de sista dagarna är redan slutsålda. Men efter detta tror vi att det ska bli fullt även i början av veckan, säger Wallén, som inte kan minnas att det någonsin varit lapp på luckan hela veckan.

– Det skulle kanske varit när Björn (Borg) var här.

Wild card – för tre år sen

Hur har ni lyckats locka Nadal till Båstad då?

– Vi gav honom ett wild card redan för tre år sedan när han var okänd. Det var Carlos Moya som snackade om att han absolut ville ha med Nadal hit. De spelade dubbel ihop då. Sedan kom Nadal även i fjol och han håller Båstad som en av sina favoritplatser på jorden, säger Wallén.

Det är inte Nadal, som i går klev upp på tredje plats på världsrankningen, ensam om: Båstad har de senaste tre åren utnämnts till ”Årets turnering” av ATP–spelarna själva.

– Kvalitetsmässigt, alltså platsen på den lägst rankade spelaren, är vi den femte största grusturneringen. Det är vi och Barcelona där efter Franska öppna och de tre Masters–turneringarna.

Bara en skada kan stoppa honom

Finns det någon risk att Nadal inte kommer nu efter den här succén?

– Nej, det skulle vara en skada som skulle stoppa honom i så fall. Jag träffade honom och hans tränare och farbror Toni i Paris och de förklarade hur de ville ha två hotellrum och så. Och Nadal kommer även att ställa upp i dubbel med Juan Monaco från Argentina, säger Wallén.

Nadal är inte det enda stor namnet i Båstad.

Hans mentor Carlos Moya (rankad 19) kommer också, liksom andra spanska grusspecialister som Tommy Robredo (13), Juan Carlos Ferrero (34). Därtill har vi ”den nye Yannick Noah” – Gaël Monfils, fransmannen som var världsetta bland juniorerna i fjol.

Och så de svenska stjärnorna: Joachim ”Pim–Pim” Johansson (10), Robin Söderling (35) samt världens bäste dubbelspelare – Jonas Björkman (106).

Johan Flinck

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis