Motorsport

Kör färre tävlingar – då tjänar Tony mer

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

”15-20 procent mer energi”

KÖPENHAMN

Tävla mindre - och tjäna mer.

Det är Tony Rickardssons melodi i år.

-Allting stämmer, säger Rickardsson om den fantastiska säsongstarten som gett tre förstaplatser och en andraplats i GP-serien.

Tony Rickardsson har inlett säsongen strålande.
Tony Rickardsson har inlett säsongen strålande.

Han har aldrig startat en Grand Prix-säsong lika starkt. I kväll tänker han sätta rekord med att vinna en fjärde deltävling på vägen mot den redan nu nästan givna världsmästartiteln.

-Tony har skippat att köra i England vilket gör att han kommer med 15-20 procent mer energi till GP-tävlingarna. Vi andra tänker mer på ekonomi och visst blir programmet förmodligen för tufft, säger Nicki Pedersen.

Seger ger 83 000 kr

Men genom att komma i bättre fysisk och mental form till GP-tävlingarna kan Tony Rickardsson tjäna mer pengar.

Varje GP-seger ger i dagens dollarvärde 83410 kronor. En andraplats är värd 62156 kronor. Hittills har Rickardsson på fyra VM-deltävlingar kört in 312386 kronor.

Men framförallt innebär VM-titlar möjligheter till betydligt större reklampengar. En agent som Sportbladet pratat med bedömer att Tony Rickardsson som varumärke bör vara värt åtminstone omkring 15 miljoner kronor per år med tanke på hans stjärnstatus i flera länder.

Till skillnad från exempelvis friidrottare och fotbollsspelare har Rickardsson stora utgifter för sitt idrottande med stora reskostnader och stallets personalkostnader.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway