Motorsport

Masarna först att besegra Västervik

SPORTBLADET

Rickardsson: Det känns som vi är starkast

Det blev åtta raka segrar för Västervik i elitserien i speedway. Masarna lyckades sedan besegra smålänningarna på hemmabana, 54–42, mycket tack vare glödheta duon Tony Rickardsson och Antonio Lindbäck.

– Riktigt bra. Det känns som att vi är det starkaste laget i elitserien just nu, sade Rickardsson nöjt efteråt.

Fem av förarna från förra helgens GP-tävling i Köpenhamn fanns bakom startgrinden i Avesta på tisdagkvällen, trots att Västerviks stjärna Tomasz Gollob lämnat återbud på grund av allergi. Han hade behövts i Västervik.

Masarna chockstartade matchen. I de första sju heaten vann hemmalaget dubbelt fem gånger och hade ett tag ledningen med förkrossande 30–12. Så långt hade det mest varit uppvisning i parspeedway från hemmalagets sida.

– Vet inte riktigt vad som hände, vi hade fel inställningar och körde inte som ett lag, sade Västerviks Peter Ljung som sedan var en av de förare i Västervik ryckte upp sig rejält.

Ljung fanns på banan vid två av tre raka dubbelsegrar som Västervik tog runt paus. Efter ytterligare några lyckade heat för gästerna var Masarnas ledning ett tag bara fyra poäng.

Då klev masduon Rickardsson och Leigh Adams fram. Som så många gånger förut vann de dubbelt både i 14:e och 16:e heatet. 54–42 räckte också för att Masarnas skulle ta bonuspoängen.

Bra på många håll

– Vi körde som ett riktigt lag, visade härlig styrka. Jag vet inte om våra framgångar i GP smittar av sig på de andra i laget men jag tyckte det såg bra ut på många håll, sade Rickardsson.

Luxo Stars fick klara sig utan fotskadade Andreas Jonsson hemma mot Indianerna. Trots det vann hemmalaget, mycket tack vare paret Mikael Max och Mariusz Wegrzyk som tog tre dubbelsegrar tillsammans. Luxo klättade i och med segern upp till tredje plats i tabellen.

Omgångens sensation svarade Kaparna för hemma mot Smederna. Göteborgslaget tog sin andra seger för säsongen. Efter tre heat hade Kaparna 13–5 och den ledningen höll tävlingen ut. Men det blev ingen bonus eftersom matchen slutade 50–46, samma resultat som i Eskilstuna. I skiljeheatet om bonuspoängen tog hemmalagets Jaroslaw Hampel starten men Nicki Pedersen passerade honom på första varvet och räddade en poäng för Smederna.

Seger för Piraterna

Piraterna nämndes som ett tänkbart topplag före säsongen men laget har varit hårt drabbat av skador. Hemma mot VMS Elit körde laget för andra gången denna säsong med ordinarie lag och det gav resultat. När Ryan Sullivan och Grzegorz Walasek vann dubbelt i det 14:e heatet ryckte man till ledning med sex poäng. Den ledningen släppte inte Piraterna, som vann med 50–46 och tog tredje segern för säsongen. VMS klarade bonuspoägen men halkade ner på femte plats, precis utanför slutspel.

Vargarna hade ingen chans borta mot Rospiggarna. På hemmaplan gick det bättre. Vargarna vann 55–41 sedan Niklas Klingberg och Adam Shields visat vägen. Bonusen tog Rospiggarna hand om ändå.

Sune Karlsson/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway