Seger i lånad bil

SPORTBLADET

Rådström fick hjälp av klubbkamrat att vinna SM-deltävling

Förra året tog sig inte Thomas Rådström till en enda A-final i rallycross-SM.

I år vann han den första SM-deltävlingen - dessutom i en lånad bil.

– Jag var rätt nöjd med min plats i A-finalen och hade inte förväntat mig det här, säger en glad Rådström.

Foto: Per Backman
Glad segerherre Thomas Rådström vann årets första SM-deltävling i rallycross.

Rådström vann SM-deltävlingen i rally, South Swedish Rally, för ett par veckor sedan. I dag var han snabbast på rallycrossbanan i Arvika.

För två dagar sedan var det dock väldigt osäkert om han skulle kunna komma till start eftersom delar till hans nya Hyundai Accent inte var klara att skickas från tillverkaren i England.

Räddaren blev klubbkompisen Ingemar Bjöörn som erbjöd sig att låna ut sin bil.

– Men det här betyder inte att jag kommer att fortsätta i Ingemars bil. Dessutom vill han nog gärna ha tillbaka den, säger Thomas.

Rådström tvingas även göra förändringar i sin tävlingskalender.

– Egentligen skulle jag åkt EM-deltävlingen i Tjeckien nästa helg, men nu får jag vänta med premiären i den nya bilen till EM- och SM-deltävlingen i nordvärmländska Höljes 1-2 juli i stället.

Thomas Rådström i all ära, men det var faktiskt EM-ledande Lasse Larsson som dominerade SM-premiären i värstingklassen division 1. Fram till A-finalen vill säga. Larsson var snabbast i samtliga tre kvalomgångar och stod i pole position när SM-poängen skulle fördelas. Längre än till första sväng kom han emellertid inte med sin Skoda Fabia. Hjulupphängningen till höger framhjul knäcktes när han blev trängd mot räcket direkt efter starten.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport