Jag bluffade mig in i Brolins fotbollslag

SPORTBLADET

Härom veckan gjorde jag mig ­skyldig till en dålig bluff som fick till följd att jag tvingades spela fotboll med ­alla mina idoler.

Livet som pokerkändis är tufft.

Först förstod jag inte hur Tomas Brolin kunde ta med mig i sitt kändislag. Jag har dock ett svagt minne av att jag efter några gin och tonic kanske bluffat lite om mina fotbollsmeriter.

Inte i min vildaste fantasi trodde jag att Brolin skulle hitta synen. Nu var det bara att köra vidare på bluffen.

Jag hade inte rört en fotboll på tio år så taktiken var klar. Så fort vårt lag får bollen springer jag upp i motståndarnas straffområde, sen slår jag ut med armarna när mackan inte kommer. Jesper Blomqvist invigdes i planen.

Men Jesper bara skakade på huvudet: ”Det funkar inte, mackorna kommer”.

Min omtalade tuppkam slaknade rejält när jag klev in i omklädningsrummet. Där satt Anders Limpar, J-O Waldner och Mr Magic himself – Kenta Nilsson.

Sträckte mig på uppvärmningen

Ute på planen började mina lagkamrater genast joxa med trasan medan jag lunkade ut till hörnflaggan och började en egen uppvärmning. Då studsade bollen ut till mig. Jesper krävde ett inlägg och jag smackade till på rullande boll. En intensiv smärta spred sig i låret. Jag hade sträckt mig.

Ganska snabbt insåg jag att en notorisk bluffgubbe som jag inte skulle bli trodd. ”Vilken tomte som fejkar en skada på uppvärmningen”. Min table image gjorde att jag var tvungen att lira skadad.

Att ha ett bluffrykte är kanon om man har bra kort. Har man inga kort är det ­katastrof.

Vi mönstrade den klassiska korpfotbollsuppställningen 1–2–3. Jag hamnade i den ensamma backlinjen och det gick faktiskt ganska hyfsat.

J-O:s rumpa bättre än hela jag?

Limpar slog ett perfekt skruvat inlägg och Waldner snurrade ett halvt varv i luften och rumpade in bollen i mål. Precis som i poker är det mycket tillfälligheter i fotboll, så det går inte att dra slutsatsen att J-O:s rumpa är bättre än hela jag. Även om just det förmodligen är sant.

”Du var en riktig klippa”, sa Limpar efter matchen. Artigt, men inte helt ärligt.

Bara för att Erik Sagström säger att du spelat en pott bra betyder inte det att han tycker att du är i hans klass och att han vill sponsra din pokerkarriär. Han menar bara att du inte gjorde bort dig trots att du är en fisk.

Ken Lennaard

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker