Poker

Min strategi var skit – jag behöver ledigt

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Allt talade för att jag skulle smiska upp svenska eliten i Swedish Open och sopa hem förstapriset som var 1,3 miljoner kronor.

Det blev inte riktig så.

Jag kom näst sist.

Hela svenska eliten var på plats, men nästan inga utlänningar. Det bevisar vilket rykte svenska spelare har utomlands. Trots rekordhöga prissummor vill ingen komma till Sverige. Vi är helt enkelt för bra.

Det finns olika strategier i början av en turnering. Det ena huvudalternativet är att spela tajt, kartlägga motståndarna och slå till i rätt läge. Den strategin tillämpar jag oftast, men inte alltid. Det andra alternativet är att spela många händer för att ha få ihop en stor markerstack vilket ökar chanserna att vinna hela turneringen. Flera av de bästa proffsen väljer att bomba i början. Det är allt eller inget som gäller och torskar de så hoppar de raskt in i ett cashgame i?stället.

Vid mitt bord fanns bara okända spelare, förutom Juha Helppi som alltid är mycket försiktig i början. Jag vet att det är lättare att bluffa en bra spelare men jag körde trots det på friskt i början. Jag fick bra händer men problemet var att de andra fick ännu bättre. Inte kul.

Kriga vidare – fel taktik

Jag märkte ganska snabbt att bordet höll dålig klass. Tyvärr hade jag redan hunnit tappa massa marker så i?stället för att växla tempo och spela försiktigt valde jag att kriga vidare. Det gick åt skogen – jag blev nummer två som åkte ut. Men hellre det än att hamna precis utanför prispengarna efter massa timmar. Jag gick hem och vann 60?000 kronor på nätet på två timmar i?stället. Poker handlar om att få högsta möjliga avkastning på investerad tid och pengar. Det gäller även turneringar.

Hur som helst – min strategi i Swedish Open var skit. Om jag gjort mitt förarbete ordentligt hade jag vetat att startfältet kryllade av satellitvinnare. Med så många svaga spelare borde jag ha spelat tajt i början. En sådan blunder är en stark indikation på att jag behöver semester.

Denna välbehövliga paus får dock vänta ett tag. Jag ska nämligen till England för att vara med i två tv-sända inbjudningstävlingar. Mitt heat i prestigefyllda William Hill Grand Prix avgörs på söndag. Av de 56 specialinbjudna spelarna är tre svenskar: Christer Johansson, Peter ”PG” Gunnarson och så jag. Mitt åttamanna-heat blev det tuffaste enligt bookmakers. Så här ser oddsen ut: Gus Hansen 5,00, Tony Bloom 5,50, Surinder Sunar 5,50, Ken Lennaárd 6,50, Ben Roberts 7,00, Neil Channning 8,00, Alan Mcclean 8,00, Achilleas Kallakis 11,00.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker