Björkman/Woodbridge vann dubbeln i Båstad

SPORTBLADET

Nu är Todd Woodbridge nära rekordet

BÅSTAD

Först seger i Wimbledon, därefter Båstad.

Två dubbeltitlar av helt olika dignitet - men båda lika viktiga byggstenar på vägen mot rekordet för Todd Woodbridge.

Australiern är nu bara fem titlar från att bli den främste dubbelspelaren genom tiderna efter segern tillsammans med Jonas Björkman i Swedish Open.

För Jonas Björkman var det 29:e dubbeltiteln i karriären, men det är nästan ingenting i jämförelse med Woodbridge. Han har nu 74 titlar i karriären och målet är nu att nå - och gå förbi - holländaren Tom Okkers rekord på 78 titlar.

- Jag är väldigt glad att vi vann här i Båstad, det har varit tufft att hålla uppe koncentrationen efter segern i Wimbledon, sade australiern efter söndagens seger mot landsmännen Michael Hill/Paul Hanley, 7-6 (8-6) 6-4.

Dubbelrekord

Förutom Wimbledon har Björkman/Woodbridge även vunnit i Monte Carlo och Auckland i år.

Titeln i Båstad var sammanlagt deras sjätte ihop i karriären.

Att Todd Woodbridge tillsammans med Björkman ska slå rekordet är det ingen som tvivlar över.

När och var rekordet kan slås är mera osäkert. Förklaringen är att Todd Woodbridge och hans fru väntar deras andra barn inom drygt en månad.

- Vi vet därför inte riktigt vilka turneringar vi kommer att spela framöver, säger Woodbridge.

Räddade setboll

Söndagens final blev betydligt tuffare än vad de flesta trott.

I tiebreaket låg också Woodbridge/Björkman under med 1-4, men det svensk/australiska paret tog sig samman, kom tillbaka till 5-5, räddade en setboll vid ställningen 5-6 och vann till slutet tiebreaket med 8-6.

- Vi visade inte upp vårt bästa spel i dag, men det vittnar om en enorm styrka att ändå kunna vinna, det är underbart, även om det naturligtvis inte är lika stort som att vinna Wimbledon, sade Björkman.

Tobias Österberg/TT