”Det vidrigaste som inträffat i hela UFC:s historia”

SPORTBLADET

Conor McGregor greps av polis efter en bussattack i New York.

Nu vill UFC-presidenten Dana White inte veta av stjärnan.

– Det som hände i dag var kriminellt, vidrigt och det äcklar mig, säger han till MMAjunkie.

Conor McGregor och ett 20 tal vänner attackerade en buss med människor som ska fajtas på UFC-galan i Barclays Center, Brooklyn på lördag.

– De här busarna kastade cyklar och stolar genom rutan och brydde sig inte om vilka de kastade mot eller skadade. Alla blev väldigt omskakade när 20 busar stormade in. Dom var alla redo att slåss och det här är det vidrigaste som någonsin inträffat i UFC:s historia och polisen har gått ut med en efterlysningsorder på Conor.

– De letar efter honom nu och hans plan kan inte lyfta, han får inte lämna staten New York. Jag förutsätter att om de inte fångar honom så kommer han lämna in sig själv, säger UFC-presidenten Dana White till MMAjunkie.

Bröt knogarna

Amerikanen Michael Chiesa skadades i attacken och fördes till sjukhus.

– Han skar sig i ansiktet och på huvudet. Han är på sjukhuset nu. Han har skärsår överallt. Han bröt även knogarna på en av våra medarbetare.

Dana White berättar också att han inte vill ha någonting med irländaren att göra efter tilltaget.

– Han kommer bli stämd och straffas hårt. Det här var väldigt dåligt för hans karriär. Efter det här vidriga tilltaget tror jag inte någon kommer ha en bra relation till Conor McGregor. Polisen som kom till mig var ett fan till Conor, nu är han det inte längre.

Foto: TT
Dana White och Conor McGregor.

Vännen stryks från kortet

Orsaken till det hela ska vara att irländaren hade något otalt med ryssen Khabib Nurmagomedov, som tidigare i veckan hamnade i bråk med McGregors vän Artem Lobov.

– Han hade kunnat ha sitt gräl med Khabib efter lördagens gala. Men att komma hit tillsammans med 20 vänner och göra det han gjorde, det är äckligt. Jag tror ingen kommer vara ett Conor-fan efter det här.
Jag vet inte om han var på droger eller vad, men att göra det här. Vi pratar om en man som har barn. Han har en son hemma, säger Dana White som också tagit beslutet att stryka Lobov från tävlingskortet.

– Artem kommer inte fajtas.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

UFC