Tyson Fury donerar 93 miljoner efter fajten

Brittens förklaring: ”Inte intresserad av att bli miljonär”

avDaniel Sörensen

Han knockades två gånger – men fajten mot Deontay Wilder slutade ändå oavgjort.

Nu säger Tyson Fury att han ska skänka de 93 miljoner kronor som han tjänade på matchen till de mindre lyckligt lottade.

– Jag har ingen användning för pengarna, säger han.

Det målades upp som en otrolig storfajt. Matchen mellan Tyson Fury, 30, och Deontay Wilder, 33, i Staple Center, Los Angeles, slutade oavgjort.

Detta trots att den amerikanska världsmästaren Wilder knockade britten i golvet två gånger. Fury reste sig båda gångerna, och de båda boxarna samlade i slutändan ihop exakt lika många poäng från domarna.

– Jag hade två knockdowns så jag vann matchen. Vi är båda krigare och möttes man mot man, men totalt sett så var det jag som vann matchen, sa Wilder efteråt.

– Världen vet sanningen. Jag tycker att jag vann matchen och borde fått åka härifrån med bältet, kontrade Fury.

”Är boxare, ingen affärsman”

Oavsett vem som ”vann” fajten så fick de båda boxarna varsin gigantisk påse med slantar efter matchen.

Men Tyson Fury verkar inte speciellt sugen på att förvalta pengarna själv.

– Jag är inte intresserad av att bli miljonär eller miljardär. Jag ska ge pengarna till de fattiga och så ska jag fixa bostäder till de hemlösa, säger han enligt Mirror.

– Jag är en boxare, ingen affärsman. Troligtvis går jag samma öde till mötes som alla andra boxare – jag lär bli pank. Man kan inte ta pengarna med sig ned i graven, så jag kan lika gärna göra något nyttigt med dem nu och hjälpa de som inte kan hjälpa sig själva, fortsätter han.

Vill hjälpa andra i samma sits

Fury har tidigare i sitt liv brottats med alkohol- och drogmissbruk och en djup depression, därför vill han hjälpa andra människor som har det svårt. Han säger att vistelsen i Los Angeles har fått honom att vilja supporta de hemlösa genom att ordna boenden.

– Det finns många hemlösa på gatorna här, fler än jag någonsin sett i mitt liv. Jag bor i downtown LA, men går man fem minuter nedför gatan så finns det flera tusen utan hem, säger han och fortsätter:

– Det har öppnat mina ögon och jag lämnar som en bättre människa.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning

Tyson Fury