Avslöjar: Därför tackade jag nej till EM

avJohan Flinck

NANTES. Sverige spelar EM-premiär i kväll utan Johanna Westberg.

Nu avslöjar storstjärnan varför:

– Jag är gravid.

Det var dagen före landslaget skulle samlas för uppladdningen inför EM som det överraskande beskedet kom:

Johanna Westberg tackar nej till EM av privata skäl.

Hon ville då inte berätta varför men nu kan hon göra det.

28-åringen och sambon Alexander Nilsson ska ha barn.

– Det har förstås varit väldigt jobbigt att inte kunna säga något till tjejerna i laget eller till andra som undrat hur jag mått, men vi ville vänta på vårt första ultraljud för att se att allt såg bra ut innan vi gick ut med anledning. Och allt såg bra ut, så jag och min sambo är otroligt glada och ser fram emot våren, säger Westberg till handbollslandslaget.se.

Sveriges bästa spelare i höst

– Det har varit kul att följa laget under uppladdningen, samtidigt som det varit väldigt speciellt då jag gärna hade velat vara med. Jag hade en dialog med Henrik Signell ganska tidigt om att jag var tveksam till deltagande, så jag har haft tid att kunna förbereda mig på det. Ändå kändes det väldigt konstigt att inte vara på plats när laget samlades i Trollhättan.

Westberg har varit Sveriges kanske formstarkaste spelare i höst. Hon tippar skytteligan i världens bästa liga, den danska, och har varit en av hela seriens bästa spelare.

Hon har inga tankar på att avsluta karriären för att hon ska bli mamma.

– För det är mitt mål, att komma tillbaka till spel i klubblaget efter sommaren och komma tillbaka till spel i landslaget till VM i Japan 2019, säger Westberg till sajten.

21.00 i kväll: Sverige-Danmark direkt i TV 3.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Johanna Westberg
ARTIKELN HANDLAR OM