Tysk triumf i Swedish Open

1 av 2
SPORTBLADET

Inför finalen i Swedish Open stod det klart att någon av finalisterna skulle ta sin första seger på WTA-touren. I den skånska sommarhettan var det förhandsfavoriten Laura Siegemund som var kyligast när hon besegrade tjeckiskan Katerina Siniakova.

I fjol satte Johanna Larsson stopp för en tysk triumf i Båstad när hon finalbesegrade Mona Barthel. I år fick däremot de tyska tennisfansen jubla när Laura Siegemund utmanövrerade den tjeckiska överraskningen Katerina Siniakova i två raka set med 7–5, 6–1. Segern i Swedish Open är 28-årige Siegemunds första i singel på WTA-touren.

Skralt publikmässigt

Siniakova, som igår imponerade stort i semifinalen mot Johanna Larsson, höll inledningsvis jämna steg med Siegemund. Vid 5–5 lyckades Siegemund bryta tjeckiskans serve och tog hem första set inför den solblekta publiken, som finalen till trots inte bestod av särskilt många huvuden. Johanna Larssons frånvaro i kombination med det varma sommarvädret hade tydligen gjort att de mindre inbitna tennisentusiasterna i stället dragit till stranden.

I andra set satte Siegemund omedelbart tonen genom att bryta Siniakovas serv. Ett dubbelfel från tjeckiskan i det avgörande gamet blev den slutliga sista spiken i kistan.

Andra gången gillt

Det var andra gången som grusspecialisten Siegemund spelade singelfinal på WTA-touren. I april skrällde hon när hon som kvalspelare på hemmaplan i Stuttgart tog sig till final efter att ha besegrat polska världsfyran Agniezska Radwanska. Då föll hon mot landsmaninnan Angelique Kerber, som även var storfavorit inför Båstad men tvingades åka hem efter att ha fått smärtor i armbågen.

Tidigare i dag avgjordes även dubbelfinalen. Där gick segern till rumänsk-polska duon Andreea Mitu och Alicja Rosolska, som i två raka set besegrade Lesley Kerkhove och Lidzia Marozava med 6–3, 7–5.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM