”Jag kräktes och var helt väck...”

SPORTBLADET

Gelen som gäckat Jönsson

DAVOS. Emil Jönsson slutade näst sist i sprintfinalen förra helgen.

Men det hade kunnat gå bättre – om det inte vore för en energigel.

– Tränarna sa att det skulle vara bra, men tydligen var det inte så bra för mig..., säger Jönsson.

Emil Jönsson har inlett säsongen med en sjunde- och femteplats så här långt i sprint. Trots att han tog sig till final i Lillehammer förra helgen utvecklade sig tävlingen till en mardröm för 31-åringen.

– Det kändes bra. Men jag åt en sådan här energigel efter kvartsfinalen, sedan slog magen helt ut. Jag stod och kräktes och spydde och var helt väck. Jag kunde inte jogga mellan semifinal och final. Så vill man inte må. Så det var inte så lätt att fokusera på att göra bra i finalen, säger han och fortsätter:

– Jag provade samma i Kuusamo och då mådde jag illa, men jag tänkte "äh, jag provar igen". Men jag funderar på att skita i den nu och köra som jag brukar göra.

”Hade Calle hur lätt som helst”

Varför började du på den?

– Jag vet inte, man gör som tränarna säger. Man har ingen egen vilja. Det skulle vara bra sa dem, men tydligen var det inte så bra för mig.

Jönsson flinar och fortsätter med ett skratt:

– Jag hade Calle (Halfvarsson) hur lätt som helst annars, det var han som gav mig den. Jag ska hitta på någon häxblandning som han ska få smaka och ge igen med.

De svenska sprintherrarna har börjat säsongen bra med tre pallplatser, två av Halfvarsson och en av Teodor Peterson.

– Det är hur kul som helst. Förra året när vi inte åkte lika bra kändes steget upp till final och pallen nästan omöjligt. Nu har man mer en verklig skala och känner att man är där. Nu känns det med hela laget på herrsidan att vi är med. Vi kan fokusera på att verkligen vinna loppen, säger Jönsson.