”Var uträknade av i princip alla”

SPORTBLADET

Nykomlingen nära slutspel efter sekunddramat

Foto: Gustav Sundström.

Gustav Sundström fixade 80-81 med fem sekunder kvar och sänkte Uppsala.

Nu ser nykomlingen Malbas ut att säkra en slutspelsplats.

– Hur kul som helst. Vi var uträknade av i princip alla, säger matchhjälten.

Det var en viktig match för Uppsala och Malbas. Lagen vill inte bara säkra en slutspelsplats utan också sluta sjua i tabellen och då, med stor sannolikhet, undvika mästarna Södertälje Kings i kvartsfinal.

Uppsala såg ut att ta de två viktiga poäng efter att ha kopplat ett grepp med 71-62 i sista perioden. Men Malbas jobbade sig tillbaka till 77-77. Med tio sekunder kvar satte Axel Nordström en trea, men det var någon annan som skulle bli hjälte.

Gustav Sundström hade redan gjort sju poäng under de två sista minuterna när han snyggt satte 81-80 med fem sekunder kvar och avgjorde matchen.

– Väldigt kul att det gick vägen på slutet och att jag fick i några bollar. Det var jäkligt skönt faktiskt. Jag fick bollen i rätt läge och det är relativt lätt att spela pick and roll med Calle Engström. Sen handlar det bara om att den ska gå i och det gjorde den, säger matchhjälten.

”Väldiga underdogs”

Jämtland, som jagar närmast under slutspelsstrecket, förlorade en tajt match mot Nässjö med 82-75 och nu ska mycket till för att nykomlingen Malbas ska missa slutspel.

– Det ser onekligen bra ut. Jag ska inte säga att vi är helt klara, men vinner vi borta mot Örebro nästa ser det onekligen bra ut, säger Sundström och fortsätter:

– Det är hur kul som helst verkligen. Jag älskar att spela slutspel. Vi var uträknade av i princip alla och visste att det skulle bli tufft, men jag tycker att vi har visat att vi kan spela.

Kan ni utmana i slutspelet också?

– Personligen så tror jag ju det. Chansen finns där, bollen är rund. Det ser ut som att vi möter Södertälje eller Norrköping och det är klart att vi är väldigt stora underdogs, men jag tycker absolut att vi kan vara med och störa.

■ ■ ■

I kvällens tredje match tog BC Luleå sjunde raka segern efter att ha krossat Norrköping på bortaplan. Serietvåan Dolphins, som spelade sin tredje match på fem dagar, satte bara 1/16 trepoängare och föll med 62-93.

Luleå hade fem spelare över tio poäng, flest gjorde Jaraun Burrows med sina 26.

ARTIKELN HANDLAR OM