Eslöv en seger från CL-vinst

Av: Jörgen Källström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Eslövs AI har skaffat sig ett fantastiskt utgångsläge och en Champions League-titel i bordtennis är inom räckhåll. Seger med 3-1 mot franska storfavoriten Pontoisei den första finalen inför storpublik på hemmaplan innebär att returen i Paris om tre veckor kan bli det största man upplevt i klubben historia.

– Vi spelar på en härlig nivå för närvarande. Alla tre gör fantastiska insatser, berömde Eslövs tränare Peter Andersson.

Xu Hui inledde med en kassaskåpssäker vinst över Tristan Flore med 3-1 i set. Det var full koncentration och med stort tålamod manövrerade han ut sin motståndare på ett fenomenalt sätt.

Lärt sig läxan

I andra matchen ställdes Robert Svensson mot världstolvan Marcos Freitas och det var bara små detaljer som skilde de båda spelarna åt. Robert hade ledning fram till slutbollarna i alla set men med två bollars marginal i alla tre seten drog Marcos Freitas det längsta strået.

Mattias Översjö hade två tidigare förluster mot Wang Jianjun och den här gången hade han lärt sig läxan.

– Mina servar och servereturer har fungerat väldigt bra på slutet och målet var att få min motståndare i ur balans. Jag lyckades väldigt bra taktiskt hela matchen igenom, sade Mattias Översjö.

"Bland de bästa i världen"

Med ledning 2-1 hade Xu Hui möjlighet att spela hem lagsegern. Xu fick en mycket bra start mot Marcos Freitas, som gjorde sina försök men Xu hade hela tiden svar på hans attacker.

– Så som Xu Hui spelar idag vågar jag påstå att han är bland de tio bästa i världen, sade Peter Andersson.

I Pontoise saknades Kristian Karlsson som ställdes över av förklarliga skäl, vilket förstås var tråkigt för publiken.

– Jag har varit sjuk de senaste veckorna och samtidigt har jag spelat dåligt i serieavslutningen i Frankrike, även om vi vann ligan, sade Kristian Karlsson.

Kristian lovade att vara tillbaka till returen och då hoppas han på ett annat resultat.

– Även om Mattias Översjö spelade väldigt bra var vår tredjeman klart sämre än vanligt, sade han.

Även om Eslövs nu är halvvägs mot segern i Champions League, som inget svenskt lag tidigare vunnit, så vågar ingen ta ut något i förskott.

– Visst, vi har ett bra läge, men det går inte att gå in och bevaka ledningen utan vi måste gå på topp i alla matcher, sade Peter Andersson.

Publicerad: