Sylve Söderstrand lämnar sitt uppdrag

SPORTBLADET

"Vi har vi inte kunnat enas på vissa punkter"

Foto: Sylve Söderstrand lämnar jobbet som förbundskapten.

Relationen med Svenska Ridsportförbundet har varit stormigt.

Drygt tre månader innan OS lämnar nu förbundskaptenen Sylve Söderstrand hopplandslaget helt.

– Samarbetet kan inte fortsätta, säger förbundets ordförande Ulf Brömster.

I slutet av februari avslöjade Sportbladet att hopplandslagets förbundskapten Sylve Söderstrand hade sagt upp sig. Enligt uppgifter ska det hela ska ha startat med ett bråk med förbundet vilket ledde till att förbundskaptenen ville förhandla om sitt avtal så att han slapp ägna sig åt breddverksamhet och juniorer, utan bara ha hand om OS-truppen.

Det blev också verklighet några dagar senare när han erbjöds att komma tillbaka.

– Jag vill verkligen prioritera mitt jobb mot OS och om vi får allt att falla på plats kan det räcka väldigt långt, sa han då.

"Inte kunnat enas"

Men sent på måndagskvällen, bara drygt tre månader före OS där Sverige har chansen att få ihop ett bra hopplag, kommer beskedet att den framgångsrike ledaren helt lämnar sitt uppdrag som förbundskapten.

– I våra förhandlingar har vi inte kunnat enas på vissa punkter varför vi tyvärr bara kan konstatera att samarbetet inte kan fortsätta, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet till den egna hemsidan.

Förbundet meddelar också att man kommer att presentera en lösning på ledarsidan inom kort.

– Det är tråkigt att vi skiljs åt. Sylve Söderstrand har framgångsrikt lett det svenska hopplaget till medaljer på flera mästerskap, säger Ulf Brömster.

ARTIKELN HANDLAR OM