Gripen blåste Västerås på poäng

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Nästjumbon spelade 2–2 mot mästarlaget

Gripen-spelare jublar
Foto: Bildbyrån
Gripen-spelare jublar

Här är årets skräll i bandyns elitserie.

Gripen blåste mesta mästarna Västerås på poäng.

2–2 slutade matchen – sedan VSK hämtat upp ett 0–2-underläge.

– Det hade varit ännu roligare med två ”pinnar”, säger Gripen-målvakten David Erkenborn.

Regerande mästarna Västerås har fått en blytung start på säsongen och hade bara vunnit två av de fem inledande matcherna när spelarbussen rullade mot Trollhättan.

Där, i Slättbergshallen, väntade nästjumbon Gripen, redo att dela ut nästa smäll.

– Vi gör en jättebra match, får till försvarsspelet klockrent och anfallsspelet bra. Vi får matchen dit vi vill och kontrollerar defensivt, säger David Erkenborn.

Tidig 2–0-ledning

De 407 åskådarna hade svårt att tro sina ögon, men resultattavlor ljuger sällan. Efter 17 minuters spel ledde hemmalaget med 2–0 sedan, i tur och ordning, Johan Grahn och Adam Rudell lyckats överlista målvaktslegendaren Andreas Bergwall.

VSK kvitterade före halvtidsvilan genom Ted Bergström, som gjorde comeback efter ledbandsskada, men det skulle dröja till den 70:e minuten innan Tobias Holmberg lyckades kvittera.

Erkenborn storspelade

Västerås, som vann hörnstatistiken med 14–6, fortsatte att trycka på men lyckades inte få in ytterligare en boll bakom den storspelande Gripen-målvakten David Erkenborn.

– Det funkade bra, men när vi har ett så här bra försvarsspel får de nöja sig med hörnor, och de åt vi upp. Samtidigt har vi många bra lägen. Jag tycker till och med att vi kan vinna den här matchen, säger han.

Frustationen var påtaglig i VSK-lägret och ingen visade det tydligare än Holmberg, som blev utvisad för olämpligt uppträdande.

– De fick inte utdelning på sina chanser och då brukar det bli grinigt och onödiga utvisningar, som gynnade oss, säger Erkenborn.

Att döma av resultatet ska Gripen tas på allvar i vinter?

– Det tycker jag absolut. Vi har tagit små steg för varje match och den här poängen betyder jättemycket för självförtroendet. Tidigare har vi gjort bra matcher men förlorat, säger David Erkenborn.

Edbyn vände och vann

Även serieledande Sandviken åkte på en smäll som spelarna sent ska glömma, i bortamötet med Edsbyn. Gästerna ledde med 7–5 när 25 minuter återstod att spela, men Edsbyn svarade för att magisk spurt och lyckades vinna med 10–7.

Publicerad: