Rosenqvist snabbast av alla i VM-premären

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tog poäng trots krasch

Felix Rosenqvist.
Foto: MATTIAS PERSSON
Felix Rosenqvist.

Felix Rosenqvist tog poäng i VM-debuten.

Han satte tävlingens snabbaste varv.

– Vi verkar ha ett paket som fungerar, säger han.

Svensken har haft ett helt galet år, VM för elbilar är det fjärde mästerskapet han tävlar i och han visade att han inte har några problem att köra olika typer av bilar. Han kvalade in som sexa i sitt första ePrix och var bara två tiondelar från pole position - och en halv sekund före teamkollegan och den före detta F1-föraren Nick Heidfeld.

 – Det känns riktigt bra att få vår fart bekräftad redan nu i premiären, och vi verkar ha ett paket som fungerar, säger Felix Rosenqvist.

– Det är alltid en viss osäkerhet när man går in i en ny säsong, men allt har fungerat bra rent operativt den här helgen.

Slog i muren

I racet startade han bra, även om han föll ner bakom sin teamkollega och pressade denne under de följande 15 varven. Han attackerade hårt, men gjorde ett misstag och slog i muren på den tekniska stadsbanan i Hong Kong. Det tvingades honom att göra depåstoppet och byta bil tidigare än vad han hade velat.

– Tyvärr gjorde jag ett misstag i racet som blev väldigt kostsamt – faktum är att vi hade stora möjligheter att nå pallen innan det hände. Jag fastnade bakom Nick i början av loppet men kände mig ganska mycket snabbare, så jag tror inte att topp tre hade varit omöjligt, säger han.

– Det var jag själv som slarvade bort det den här gången, men det är sådant som händer och jag kommer att lära mig av det till nästa race. Allt som allt var det ändå en positiv premiär för oss.

Snabbaste varvet

Felix Rosenqvist satte sedan racets snabbaste varv, en tid som hade gett pole position i kvalet, vilket gav honom en bonus poäng. Han gick i mål på plats 15 av 20 förare, tävlingen vanns av regerande Formel E-mästaren Sébastien Buemi (Schweiz),  Lucas di Grassi (Brasilien) var tvåa och Rosenqvists teamkollega Nick Heidfeld slutade trea.

Nästa deltävling i Formel E avgörs i Marocko den 12 november, men redan nästa helg kör Felix Rosenqvist DTM-finalen på Hockenheimring i Tyskland.

Publicerad: