”Det mest pinsamma resultatet någonsin”

SPORTBLADET

Efter jätteskrällen: Celtic sågas – rejält

Celtics förlorade mot Lincoln Red Imps.

Ett historiskt dåligt resultat, enligt brittiska tidningar.

”Det utan tvekan mest pinsamma resultatet i Celtics historia”, skriver The Guardian.

Lincoln Red Imps från Gibraltar mot mäktiga Celtic. Det ena från ett land med 30 000 invånare och det andra med en hemmaarena vars kapacitet ligger på 60 000. Det kunde ju bara sluta på ett sätt. Trodde alla.

Istället gjorde Lee Casciaro matchens enda mål och sköt Lincoln Red Imps till segern.

– Men det är inte pinsamt. Det var en tuff match i tuffa förhållanden. Vi tog inte våra chanser, de tog sina. Den andra matchen kommer bli annorlunda, sa Celtics nye manager Brendan Rodgers enligt Herald Scotland efter matchen.

”Största skrällen”

De brittiska tidningarna instämmer dock inte med managern.

Daily Record slår redan i rubriken fast att det var Celtics värsta förlust någonsin. Vidare skriver tidningen:

”Celtic ska vara fullständigt förödmjukade efter det utan tvekan mest pinsamma resultatet i klubbens historia. Lincoln Red Imps 1–0 Celtic. Det måste läsas några gånger för att man ska tro på det.”

Daily Mail går i sin tur ett steg längre – och menar att det inte bara var Celtics mest pinsamma förlust någonsin.

”Historieböckerna kommer visa att Rodgers i sin första tävlingsmatch var på fel sida i den största skrällen i europeisk klubblagsfotbolls historia. Värsta förlusten i deras historia mot ett gäng med slaktare, bagare och ljusstöpare”

The Guardian roar sig i sin tur med att lista Celtics värsta Europaförluster någonsin, där motiveringen till gårdagens match lyder enligt följande:

”Mest pinsamma resultatet”

”Ännu en förödande managerdebut då Brendan Rodgers uthärdade en fruktansvärd start på sin regim. Dåligt försvarsspel av Ambrose tillät Lee Casciaro att göra mål precis efter halvtid, när Gibraltars semi–professionella mästare tog en sensationell seger i den första matchen och tillfogade det utan tvekan mest pinsamma resultatet i Celtics historia. Det enda positiva är att Celtic har en chans att vända på det.”

Det var det här med semi–professionella ja. Spanska AS har nämligen ställt upp Lincoln Red Imps startelva och spelarnas yrken. Bland fem stycken heltidsproffs ryms även två poliser, en tulltjänsteman, en statstjänsteman, en byggnadsarbetare och en skeppsklarerare.

Returmötet mellan Celtic och Lincoln Red Imps spelas den 20 juli – och där är alltså Celtic i behov av en seger för att praktskrällen inte ska fullbordas.

ARTIKELN HANDLAR OM