Sim-EM 2016

OS-klara Persson vidare från försöken

Av: 

Robert Rosén

SPORTBLADET

Erik Persson till semifinal på 200 meter bröstsim

Erik Persson är vidare till semifinal på 200 meter bröstsim.

Den OS-klara 22-åringen hade fjärde bästa tid i försöken.

– Verkligen ett framtidsnamn att ha förhoppningar kring, sade Eurosports expertkommentator Thomas Jansson i samband med loppet.

Som en av två manliga simmare är Erik Persson, 22, klar för OS i Rio de Janeiro i sommar. På mästerskapet kommer han att tävla i 200 meter brösim. När det var dags för distansen under stundande EM visade Persson på fin form. Med en tid på 2,12,21 hade Persson fjärde bästa tid och kunde utan problem ta sig vidare till semifinal. Eurosports expert Thomas Jansson menar dock att Persson har mer att ge.

– Jag tror inte han ger det där lilla, lilla sista, sade Jansson i sändningen och la till:

– Jag hoppas han känner att det var lite för ivrigt i början.

”Reaktion på två första dagarna”

Thomas Jansson passade dock även på att berömma Erik Persson ordentligt.

– Simmar tekniskt bra, taktiskt klokt. Verkligen ett framtidsnamn att ha förhoppningar kring.

För Ida Lindborg blev förmiddagen inte lika rolig. Efter att ha varit med och bärgat bronset i lagkappen i måndags och nått en fjärdeplats på gårdagens lagkapp åkte hon ut i försöken på 100 meter bröstsim.

– Jag misstänker att det är en ren reaktion på de två första dagarna, sade Thomas Jansson.

Två svenska finalhopp

Förutom Erik Persson lyckades även Jesper Björk, på 200 meter fjäril, och Stina Gardell, på 200 meter medley, ta sig vidare till semifinal. I just 200 meter medley åkte ytterligare en av måndagens bronsmedaljörer ut direkt, då Louise Hansson kom på en 30:e plats.

Onsdagskvällen bjuder förutom på semifinaler för Persson, Björk och Gardell på två svenska finalinslag. Det för Sophie Hansson på 100 meter bröstsim och Sarah Sjöström på 100 meter frisim.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sim-EM 2016

Stina Gardell

Louise Hansson

Erik Persson

Simning