Bröderna Ymer till dubbelfinal

Uppdaterad 2016-10-28 | Publicerad 2016-10-22

Bröderna Ymer.
Bröderna Ymer.

De är gröna som dubbelspelare på ATP-touren.

Det brydde inte Elias och Mikael Ymer sig om.

Med 6–3, 6–4 mot Rohan Bopanna/Treat Huey är bröderna vidare till final i Stockholm Open.

Finaldagens huvudnummer blir så klart singeln mellan Juan Martín del Potro, Argentina, och Jack Sock, USA.

För hemmapubliken finns det dock ytterligare en höjdpunkt att se fram emot. En blågul sådan, dessutom.

Elias och Mikael Ymer, som gör sin första ATP-turnering i dubbel, är klara för final efter 6–3, 6–4 mot Rohan Bopanna, Indien, och Treat Huey, Filippinerna.

Och det var efter en imponerande start på semifinal i Kungliga Tennishallen.

Vann första set

Bröderna Ymer bröt Bopannas/Hueys serve till 3–1 och tog sedan hem första set med 6–3. Andra set blev tajtare, betydligt mer spännande och innehöll flera misstag från Ymers.

Men när det väl gällde fick de till spelet lika bra som i första, kontrollerade centrecourten och bröt till 5–4. Efter det handlade det bara om att Elias Ymer skulle hålla sin serve... Det gjorde han, och därmed säkrade bröderna en plats i dubbelfinalen mot Mate Pavic, Kroatien/Michael Venus, Nya Zeeland.

I singelturneringen var Elias Ymers äventyr över i första omgången i och med förlusten mot tyske Tobias Kamke. Mikael Ymer vann mot spanjoren Fernando Verdasco i första omgången, pressade Ivo Karlovic, Kroatien, i andra men förlorade till slut med 1–2 i set.

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.