Vinst – men MFF vill inte prata guldstrid

Av: Stefan Alfelt

Publicerad:

MALMÖ. I våras kollade inga MFF-spelare in den allsvenska tabellen.

Efter den tunga 2–1-segern över topplaget IFK Norrköping är det kanske dags att läsa, räkna och spekulera?

– Nej, inte än. Snart, säger Markus Rosenberg.

Han fälldes och satte själv 1–0 tidigt på straff och var sen matchens absolut bäste spelare av många väldigt bra.

– Otroligt skön vinst. Den betyder tre poäng men det kändes som en vågskål om vi ska kunna vara med och slåss om det till slut. Det har fortfarande bara gått halva serien. Många aspekter utöver vinsten, säger Mackan.

Hyllade IFK Norrköpings insats

Simon Skrabb kvitterade påpassligt men Sören Rieks blixtrade till och prickade in segermålet ribba in med en snygg individuell prestation.

– Vi bjuder in Malmö från start. I andra halvlek tycker jag att vi blir bättre och är stolta över att det blir en match över 90 minuter, men det är deras match, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson.

Malmös tränare Uwe Rösler var full av beundran för sin motståndare.

– Bästa laget vi mött sen jag kom till Malmö. Vi ska var mycket nöjda med segern.

En seger som ger mästarna MFF häng på den absoluta toppen.

– Vi vet att om vi kommer in i en bra form börjar lagen där uppe titta bakåt. Klart att det har varit tuffa förhållanden men vi krigar, säger Malmös mittback Rasmus Bengtsson.

Foto: CMore/Bildbyrån

Skillnaden mellan Malmö i våras och nu är stor. Så stor att den knappast kan förklaras med ett tränarbyte.

– Mycket studsade fel i våras. Vi hade en del otur. Skador. Nu har Carlos kommit igång. Mackan gör mål. Småsaker får upp självförtroendet och lite extra energi med en ny tränare, säger Rasmus Bengtsson som visar klar landslagsklass.

– Får jag bara vara skadefri vet jag att jag kan hålla en bra nivå i allsvenskan. Hade jag varit några år yngre hade jag kanske funderat på landslaget, säger Rasmus, 32.

För Malmö väntar nu en rad matcher mot de så kallat sämre lagen i allsvenskan. Dalkurd, Trelleborg, Sirius och Brommapojkarna. Också det är en utmaning.

– I de mindre matcherna får man ingen energi gratis. Då är det viktigt med fokusering och att man utnyttjar truppen, säger Rasmus Bengtsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE