”Många som mår psykiskt dåligt...”

Svenskorna förstår stjärnans avhopp

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Rick Osentoski / AP TT NYHETSBYR N
Caroline Hedwall.

Storstjärnan Lexi Thompson står över British Open för att hon mår psykiskt dåligt.

Caroline Hedwall förstår varför.

– Vi har rätt mycket press på oss. Ibland undrar man vad man håller på med, säger hon till TT.

Amerikanskan Lexi Thompson har varit en av LPGA-tourens starkast lysande stjärna på senare år.

Hon vann sin första och hittills enda major år 2014, bara 19 år gammal, och har varit en kraft att räkna med sedan dess.

Men våren 2017 uppstod en tragedi i familjen då hennes mamma, Judy, drabbades av cancer och på hösten avled hennes farmor. Lexi har dock fortsatt att spela ute på LPGA-touren, mycket för att kunna rensa tankarna från det som händer i hemmet.

– Det har varit mitt sätt att fly från det och ha tankarna på annat. Även när jag är hemma tränar jag väldigt mycket, men jag försöker också spendera så mycket tid som möjligt med mamma. Det handlar om att hitta rätt balans, sa hon då.

Samtidigt har hon haft en del incidenter och motgångar på golfbanan som tagit på krafterna.

Foto: Nam Y. Huh / TT / NTB Scanpix
Lexi Thompson.

”Extremt svårt beslut”

För fem dagar sedan meddelade hon att hon inte kommer till spel i årets British Open, som startar på torsdag.

”Det är ett extremt svårt beslut att tacka nej till denna prestigefyllda major, men jag har insett att jag behöver ta lite tid till att jobba med mig själv. Det som har hänt de senaste åren (på och utanför banan) har slagit extremt hårt på mig både mentalt och känslomässigt. Jag har inte känt igen mig själv”, skrev hon på Instagram.

Nu har nyhetsbyrån TT pratat med flera av svenskorna som ska spela i årets British Open och de känner igen sig i det som nu händer i Lexi Thompsons liv.

– Det är många spelare som mår psykiskt dåligt, säger Caroline Hedwall.

29-åringen vittnar om en ständigt närvarande press, mycket eftersom man måste prestera för att tjäna sina pengar och få allting att gå ihop.

Har tänkt sluta

Hon har själv övervägt att sluta.

– Ja, absolut. När jag är över i USA, att sitta där på helgerna om man inte lirar... Man är där för att spela golf och så får man inte spela, man vet att man inte kommer att få betalt och så sitter man där ensam. Det känns naturligtvis tungt, säger Hedwall.

Camilla Lennarth, 30, har tänkt samma tanke.

– Det är en tanke som poppar upp. Ibland är man långt nere i skiten och känner att man skulle vilja göra något annat, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Golf

LPGA